Нинова: Събитията от последните дни доказват, че този парламент е изчерпан морално и политически

15 Март 2019 | 17:54
0 коментара
Политика

Събитията от последните дни доказват правотата на БСП, че този парламент е изчерпан морално и политически. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след внасянето на писмо в Агенция "Пътна инфраструктура".
 
Според Нинова в последните дни парламентът не е място, където се гласуват закони, а място за "търговия".

 "Още по-ясно става в последните дни, че това не е място, където се пишат закони в интерес на държавата и на хората, а място, където се търгува. Брой гласове срещу определена цена с една едничка цел да се задържат по-дълго на власт. Досега с новата тройна коалиция ГЕРБ - ДПС и "Обединени патриоти", а сега се оказва, че и с търговията с "Воля" на всяка цена ще се крепи мнозинство. Така не може да се управлява държава", каза лидерът на БСП.


Нинова коментира, че това е нестабилно, то поражда нестабилност и не може да роди трайно законодателство.

"Прав е колегата Георги Марков - това е тежка парламентарна агония, която за съжаление ще се отразява всеки ден на българина", каза още тя.

Нинова коментира промените в изборното законодателство, приети днес в парламента и настоя, че парламентарната група на БСП няма да се върне в парламента.
 
Причините за това са, че остават възможностите за манипулация и фалшификация на изборите. Нинова уточни, че остава възможността в комисиите да се гласува с 50% присъствено мнозинство, което тя определи като предпоставка за манипулация, остават мъртвите души в списъците, остава невъзможността с касационна жалба да се обжалва във Върховния административен съд.
 
"Тоест съмненията за подмяната на вота и фалшификацията на изборите остават", категорична бе Нинова.

Добавете Вашия коментар

TOP