Нинова: Скандалът с приватизацията цели да омаскари опозицията

06 Декември 2017 | 10:37
1 коментара
Политика

80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от БСП предлагаме всичко да се сложи на масата и да се направи ревизия - който е извършил престъпление, да понесе наказание. Това заяви пред Нова телевизия председателят на БСП Корнелия Нинова. Около лидера на опозицията се развихри скандал с приватизацията на "Техноимпекс".

От ГЕРБ я обвиниха в лъжа, че сделката навремето е била проверявана от прокуратурата.

„Идеята за ревизия на приватизацията е сведена до тази на „Техноимпекс” и Корнелия Нинова и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и справедливост. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП-тата, за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер”, каза още лидерът на БСП.

Нинова отново представи документи за четири проверки на сделката през годините, осъществени от различни институции, в това число от Върховна касационна прокуратура и главния прокурор.

По думите й те доказват, че не е извършила длъжностно престъпление и не е накърнила държавния интерес.

„Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност са собствения си професионален живот”, заяви Корнелия Нинова.

„БСП е дала оценка на прехода и приватизацията с нарочен документ, приет на конгреса. ГЕРБ сега се сетиха, защото трябва да запушат устата на опозицията. Това няма да стане”, каза още тя. /БГНЕС
 

Добавени коментари

българи публикува:
10 Декември 2017 | 10:43
Г-жо Нинова, подкрепящите ви българи се увеличават с всеки изминал ден.Права сте, че всеки един трябва да си плати за далаверките, с които ограбиха народа и го докараха до просяшка тояга.

Добавете Вашия коментар

TOP