Нинова призова Борисов да помоли евролидери за подкрепа на превозвачите

08 Януари 2019 | 18:16
0 коментара
Политика

Премиерът Бойко Борисов да помоли европейските лидериза подкрепа за българските превозвачи.

За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на ръководството на партията и депутатите на левицата. По думите й, ако въпросът не бъде решен в наша полза, то този европейски парламент трябва да остави решението на следващия. 

Правителството проспа възможността да защити българските интереси и родните превозвачи, коментира Нинова.


„Призовавам г-н премиера да се обърне към г-жа Меркел, с която са близки, да поиска, да помоли, Германия да отстъпи от натиска и да се помогне на българския националин интерес, и не само, и на други държави от Централна и Източна Европа. Да се обърне към г-н Макрон, с когото може би в Евксиноград решаваха този въпрос, също за подкрепа. Пак казвам - проспа времето, докато бяхме председатели, сега, макар и късно, призоваваме да направи същото, каквото ние правим спрямо нашето политическо семейство“, заяви Корнелия Нинова.
 
Тя обвини още правителството, че принуждава парламента да нарушава собствените си решения.
 
„Вижте какво ни предлага още Министерски съвет да гласуваме в Народното събрание - НС да разреши проектът на международния договор да се отклони от задължителните изисквания, посочени в актуализиран проект за инвестиционен разход при добиване на нов тип боен самолет, одобрен с решение на Народното събрание. Давате ли си сметка какво искат от нас - НС да разреши на правителството да не спазва решението на Народното събрание и да се отклони от задължителните изисквания, гласувани от най-висшия орган в държавата - парламента.“

От БСП допълниха, че държат на партньорството с Америка, но трябва да бъдат публикувани всички постъпили предложения, защото хората трябва да знаят за какво се харчат обществени средства.

Добавете Вашия коментар

TOP