Нинова пред 74 000 на:Бузлуджа: Държавата се управлява от шайка! Но шайката си отива, народът остава!

28 Юли 2018 | 16:32
0 коментара
Политика

Държавата се управлява от шайка, но шайката си отива - народът остава!

Това послание отправи от трибуната на събора в Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова пред 74 000 членове и симпатизанти на левицата, дошли от цялата страна.

Въпреки променливото време и прогнозите за дъжд никога досега Историческата поляна не е била така тази препълнена от народ, както тази година. Над 1000 автобуса и стотици автомобили бяха паркирали в подстъпите към върха.

 

В огнено слово лидерът на левицата заяви, че това управление се е провалило и трябва да си ходи. "Всеки недоволен се угнетява, посегнаха на правото ни да мислим и говорим свободно", заяви тя в емоционалната си реч, която буквално взриви множеството на поляната.

 

Ще ни върви по вода, започна Нинова на фона на ръмящия дъжд, който постепенно спря и дори изгря слънце, докато тя говореше.

"Държавата ни се управлява от шайка. Тази шайка пороби народа си, открадна България. Тя си създаде правила и закони, които ги направиха безнаказани. Тази шайка посегна и на най-скъпото ни. Всеки, който не е съгласен и критикува, е посочван за враг, провокатор. На всеки такъв му се затваря устата, уволнява се от работа, бизнесът му се преследва“, заяви в изключително емоционално слово лидерът на БСП.

 

И продължи: „Народе, посегнаха на най-святото ни, на правото ни да мислим свободно, да говорим свободно, да бъдем с различно мнение, да бъдем хора с достойнство!“ 

 

„Днес ни събраха уважението и почитта към героите ни, към онези мъже и жени, които живяха и загинаха за България. Събра ни преклонението пред историята на един героичен и достоен български народ. Събра ни и настоящето, тревогата, че изчезваме като народ. Болката, че сме най-бедни в Европа. Грижата, че децата ни са с най-ниско образование. Гневът ни, че по улиците умират хора, защото болниците са закрити. Унижението, че онези, които съградиха България днес живеят с 200 лева пенсия“, каза Корнелия Нинова.

 

В речта си пред множеството Нинова се спря на основните моменти от червената "Визия за България", одобрена миналата седмица от национално съвещание на БСП.

 

„Тук ни събира бъдещето, защото предлагаме на народа си един възможен път - да си върнем държавността, да пазим суверенитета си като държава, да пазим достойнството си като народ.

Предлагаме държавата да не приватизира и концесионира националните си богатства - плажове, гори, летища, жп линии.

Предлагаме държавата да създаде свое собствено българско родно производство. Всички заедно да направим българска икономика, да направим програма за това как да се развива всеки регион в България=

Предлагаме всички да решим българското производство да бъде осигурено с български кадри, а не с мигранти, които ще ни решават въпроса с работната сила и демографската криза.

 

Предлагаме на народа си разговор за това нашите пари да се използват от болници, които не са търговски дружества, и не правят печалба от здравето ни. Предлагаме намаляване на ДДС на лекарствата, за да бъдат достъпни за всеки болен.

Предлагаме държавата да има роля в образованието на децата ни. Искаме един учебник за един клас в цялата страна, с истинската, автентичната българска история, литература и култура“, каза Нинова, посочвайки различни аспекти от червената „Визия за България“.

 

„Не трябва да си правим илюзии, сигурно и в нашите редици ще има хора, които няма да приемат предложението ни към народа ни. Нека, нека да спорим, може би в спора ще решим истината“, каза още в словото си на Бузлуджа Корнелия Нинова. „Не се отказвайте, колкото и да е трудно. Който и да е срещу нас, имаме своите смели идеи. Бъдете неподкупни, да бъдем последователни, за да ги докараме докрай“, се обърна тя към симпатизантите на БСП на Бузлуджа.

 

„Възможни ли са нашите „мечти“, както ги нарекоха някои опоненти. Възможни са, не казваме, че ще е лесно. Не казваме, че всичко ще бъде сега и веднага, но трябва да започнем разговора с народа си. Той е - край на Прехода, обща национална енергия за друг път на развитие на България“, извика Корнелия Нинова на фона на аплодисментите, огласили Историческата поляна.

И продължи: „Ще има съпротива, защото тези години, създадоха политико-олигархична група, която си присвои България и която краде 10 млрд. лева годишно. Те няма да отстъпят от благата си. Има прослойка от икономически кръгове, които си купуват политици от всички цветове и няма значение кой управлява- те са добре!“

 

„Не може 10-15 души да владеят 70% от земята ни. Да разговаряме да сложим таван на субсидиите, парите да отидат при малките и средните производители, които гледат плодове и зеленчуци, които хранят българския народ“, посочи Нинова. „Да говорим за най-големия бич в България - бедността и неравенствата. Защо не седнем и не решим, че всички стари пенсии трябва да се преизчислят, с 200 лева не може да се живее“, каза още тя./Епицентър

 

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP