Нинова не сдава БСП! Вместо оставка, пуска пряк избор на лидер

27 Май 2019 | 15:09
1 коментара
Политика

Лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви няколко стъпки за излизане от кризата в червената партия, след загубата на вчерашните евроизбори.

Едната от точките е стартиране на процедура за избор на председател на БСП, но по новия устав на Столетницата.

"Ще гласуват всички членове на партията, пряк избор, както се избира президент. Ще се явя на избор, заедно с всички останали кандидати. Предстои ни да изготвим правила за избор, срок и време, в което да се проведе", уточни тя на нарочна пресконференция, свикана на "Позитано" 20.

Нинова попита: Какво правим оттук нататък? И си отговори: "Утре сме свикали Национален съвет с план за няколко действия. Отговорността трябва да е солидарна за всички, ето защо ще предложим да се проведат конференции във всички общински и областни структури на партията – анализ по места, оценка и в конференциите да има точка: избор на ръководство. Конференцията да решава", отсече тя.

"Другото решение, което ще внесем, е ПГ да се върне в НС и да внесе закона за КПКОНПИ, за европейски прокурори и за правомощията на главния прокурор, с които да се гарантира справедливо правосъдие", посочи Нинова.

Червената лидерка, макар да отчете, че актива на партията вероятно е разочарован от резултата на вота, тя благодари на всички, които са подкрепили с гласа си БСП.

"Знам, че са разочаровани, но искам да им кажа да не униват, защото продължаваме напред, със същите сили", каза тя.

Нинова развенча мита, разпространяван из медиите, че ядрото на БСП не е излязло да гласува.

"Това категорично не отговаря на истината. Факт е, че само ние като партия увеличаваме като брой гласовете, дадени за нас. Всички други партии имат намаление на гласовете. Само ние увеличаваме депутатите си. Други партии или запазват броя, или губят. БСП е единствената, която ги увеличава - с един", категорична бе тя.

Според нея БСП е загубила вота по две причини: външни и вътрешни.

Външните – корпоративен вот, страх у хората, държавен ресурс.

Вътрешните – партийни, които Столетницата тепърва ще оценява и анализира.

Добавени коментари

Toi публикува:
27 Май 2019 | 21:22
Mahai se ovca prosta

Добавете Вашия коментар

TOP