Корнелия Нинова няма да ползва охрана от НСО заради отправените заплахи към нея и след опита за нахлуване във вторник на "Позитано" 20. Зад опита стои гражданинът, заплашвал нея и президента Румен Радев с есемеси.  

Това заяви лидерът на левицата, цитирана от БТА. "Каквото и да се случи, ще откажа охрана от НСО", обясни Нинова.  

Тя съобщи, че на "Позитано" 20 са идвали, според

нея, от отдел "Убиства" и са разпитвали колегите й, които са били в пряк контакт с нарушителя.

"Охраната, секретарката, на която се е обадил по телефона, административният директор, който е слязъл да види какво става в тази суматоха - те дадоха показания, защото са преки свидетели. Аз не съм имала контакт с него, бях си в кабинета и работех и не съм разпитвана", разясни председателят на левицата.

Корнелия Нинова обясни, че след като мъжът изпратил

есемесите, е бил задържан, дал е обяснения, признал е за отправяните заплахи към нея и президента и е подписал предупредителен протокол, че няма да се повтаря.

През юни кандидатът за държавен глава от последните президентски избори Кемил Рамадан, авторът на заплахите, отправени към Корнелия Нинова и Румен Радев чрез SMS-и, заяви, че „Когато един политик не си върши работата, аз имам право да му се бъркам в нещата и да го притеснявам денонощно. И не само аз, а всички български граждани”.

Той прибегнал до писане на текстови съобщения, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова неколкократно не отговорила на обажданията му.

„Тези хора трябва да се опомнят, защото са се самозабравили”, коментира още Рамадан.