Нинова категорична: С Борисов или без него коалиция БСП-ГЕРБ е невъзможна!

12 Януари 2021 | 22:51
0 коментара
Политика

"С Румен Радев в лично качество съм в такива отношения, в каквито съм от първия ден - на взаимно зачитане на чуждото мнение. Той е президент, представляващ всички българи, аз съм председател на партия с политическа програма, със свой път, със своя платформа".

 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Още от деня" по БНТ на въпроса дали е в добри лични отношения с президента Румен Радев и дали БСП може да не го подкрепи за втори мандат.

 

"Колкото до това дали ще го подкрепим за втори мандат, това ще решаваме след парламентарните избори", допълни тя. 

 

Говорейки за предстоящите парламентарни избори, председателят на БСП заяви, че това ще бъде една различна и трудна за партията кампания.

 

Ние правим истинска кампания – със срещи очи в очи, с платформи. Сега това е ограничено. Приспособяваме се към модерните форми на общуване. Ще действаме каквито са условията за всички”, посочи тя.

 

"Излезте и гласувайте. Високата активност обезсмисля всякаква манипулация", подчерта Нинова. 

 

По думите й, изборите трябва да се проведат на датата, определена от президента. 

 

"Готови сме по всяко време за избори. Не сме питали по каква логика ще избира президентът датата", заяви тя.  

 

"Ние отказахме участие във властта, отказахме голяма коалиция, а сега се намират хора, които говорят за това.  4 години се правят такива опити. 4 години сме се борили срещу този модел. Голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна по морални, идеологически и политически различия", категорична бе тя. 

 

Лидерът на БСП коментира и ситуацията в страната след поройните дъждове и нанесените от стихията щети.

 

"Причините за картините, които виждаме, не е само в дъжда. Това, което виждаме, е много силен спомен на дежавю", подчерта тя. 

 

„През 2014 г. преживях със съгражданите си наводнението в Мизия, когато голяма вълна помете града ни. Провалът в управлението на водите е събирателен образ на провала на управлението на ГЕРБ. Тук има некомпетентност, безхаберие и корупция”, подчерта тя.  

 

„Нарязаха „Напоителни системи” и ги предадоха на скраб. Създадоха държавно дружество, което не функционира. За 2 години не е ремонтиран нито един от опасните язовири. Повишиха на няколко пъти цената на водата. Хората в Мизия не са обезщетени и до днес. На нас не ни стига само да критикуваме. Те се провалиха в управлението на водите, не може да сме или в суша, или в наводнение", подчерта Нинова. 

 

Според нея държавата със собствени пари трябва да възстанови "Напоителни системи" и да ги върже към язовирите.

 

"Да се отпуснат на общините средства за почистване на реките. Спешно изграждане на ВиК инфраструктурата на градовете. И Борисов да не прехвърля отговорността на други, защото те управляват от 11 години, за това време това можеше да се направи. След всички тези наводнения и хиляди човешки съдби, има ли някой наказан, има ли някой осъден. Зная какво е да те връхлети вълна и да ти отнесе всичко, зная какво да е търсиш хората по тъмно и да се ориентираш по писъците.

 

Според лидера на БСП сега големият проблем е в апатията на обществото към политиката изобщо. 

Ние трябва да възстановим доверието, като докажем, че от политиката има смисъл, а това става чрез програми и идеи, като ги убедим, че това, което ще обявим, ще го изпълняваме, аргументира се Нинова.

 

"Това, което се случва в БСП, не са скандали. Това е процес, чрез който показваме, че не се занимаваме с договорки и задкулисие", заяви Нинова по повод изключването на Георги Гергов от БСП.

 

И добави: "Искам да сложа край и на друга спекулация, че ще правим коалиция с ГЕРБ. Ние отказахме в последните четири години множество такива оферти и предложения. Категорично голяма коалиция с ГЕРБ не можем да направим, защото ние искаме да сменим този модел. С кого ще се коалира БСП зависи от резултатите на изборите и програмите на различните партии. Нека да минат изборите и тогава ще говорим", завърши лидерът на БСП.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP