Нинова: ГЕРБ са се опитали да купуват членове на БСП

19 Ноември 2019 | 09:04
0 коментара
Политика

"Оставка няма да подавам. Неприятностите в БСП са вследствие на промяната, която започнахме преди 3 години”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

Като примери за промяната Нинова посочи ограничаването на броя на мандатите на народните представители от БСП, прекият избор и въвеждането на мандатност на председателя и издигането на нови лица в партията.

„Не успяхме там, където може да се оказва натиск, да се отправят заплахи за уволнения в общините. В големите градове обаче тези неща са по-трудни и за това пробихме в 4 областни центъра”, отчете Нинова.

Тя обяви, че е бил много трудно да се преборят с „диктатурата и купения вот на ГЕРБ”.

„Подобряваме си резултата през тези три години. Трябва да гледаме нещата в тенденция”, каза Нинова, като призна, че резултатите на левицата са можели да бъдат по-добри.

„Големият проблем е ниската избирателна активност”, отчете Нинова. „Или ще се появи нова партия, или системните партии трябва да започнем да се променяме. Сега се правят опити тази промяна да се спре”.

„Ако БСП продължи с промяната, това може да доведе до промяна на всички други партии. А това е добре за България”, подчерта Нинова.

Тя заяви, че ГЕРБ са се опитали да купуват членове на БСП, които да саботират  възхода на опозицията.

Напрежение в БСП, Станишев нападна, Добрев отвърна

„Имам информация за предлагане на постове и обществени поръчки”, каза Нинова, но отрече самата тя да е била обект на такива предложения от управляващите.

„Дупката във Варна да не би да я взе някой друг, а не Георги Гергов, на кого я даде властта?”, даде пример лидерът на БСП, но отказа да посочи друго име.

Нинова обяви, че предложението държавата да не плаща първия ден от болничните показва липса на контрол и предложи работодателите да сключват договори с лекари, които да потвърждават издадените болнични.

„Къде окрадохте парите от Сребърния фонд господа”, подпита лидерът на БСП и обвини управляващите за ниските пенсии.

Добавете Вашия коментар

TOP