Нинова: Досега корупцията ни ограбваше, сега вече корупцията убива

28 Август 2018 | 15:43
1 коментара
Политика

Нинова: Досега корупцията ни ограбваше, сега вече корупцията убива Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек, сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата, защото невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В началото на брифинга Нинова още веднъж поиска да изрази от името на партията съболезнования към близките и семействата на загиналите в катастрофата край Своге.

Тя подчерта, че е време за равносметки, за решения, така че такива случаи да бъдат все по-малко и да се спре с тази война по пътищата. "Виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално", заяви тя. Нинова подчерта, че гордостта на премиера – магистралите, са може би най-голямата кражба в държавата. "Това просто не може да продължава повече така. Чувам днес колеги поискали да се извадят всички договори на фирма "Трейс". Добре, да ги извадим, да ги видим, но една фирма ще бъде подменена с друга, защото това е система, това е модел на управление на държава, моделът на прехода", заяви още Нинова.

Според нея ще се смени тази фирма с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава. „Затова и нашето обръщение към всички здравомислещи хора, да се съберем, да обединим и сили, и ум, и кой с каквото може да сложим край на този модел”, каза тя. Според нея е пределно ясно вече, че трябва да се поеме и конкретна политическа отговорност.

„Има ли смелост премиерът както до вчера казваше: аз строя пътища и магистрали, да излезе сега и да каже: аз строя пътища и магистрали така, че вие загивате по тях”, попита Нинова. На въпрос какво има предвид като призова за поемане на политическа отговорност, Нинова каза: Оставки политически на министри, вече е най-малкото, става въпрос за оставка на цялото правителство. /БГНЕС
 

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
28 Август 2018 | 17:27
Най-сетне се появи някой с таш.ци!

Добавете Вашия коментар

TOP