Нинова: Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно

17 Ноември 2017 | 10:14
0 коментара
Политика

Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ.

Днешното решение е и горчив урок за цялата политическа класа и най-вече за управляващото мнозинство. Урок за това, че е нормално в правовата държава е нормално да има управляващи и опозиция, че е нормално да сме на различни мнения, защото представляваме различни групи от българското общество, че е нормално да има свобода на словото и взаимно уважение за различни позиции, заяви Нинова.

„Това е тест за политическа зрялост дали сме готови да поставим, ново начало на парламентаризма. Дали сме готови да възстановим конституционните принципи, че в парламентарната Република върховен орган е НС и изпълнителната власт се излъчва от това НС и се контролира от него. Дали сме готови да гарантираме не само в тази зала, а в цялото българско общество свобода на мнения, различия и взаимно зачитане на тези различия. Пред това сме изправени днес. Дано прекратим досегашния стил на работа на НС“, призова Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че от БСП ще са гарант за това и най-вече българските граждани да се чувстват свободни, да имат мнение, да го отстояват и да се борят за своите позиции. Ще сложим началото на това и ще издигнем парламентаризма във висша форма на управление, каза още Нинова./БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP