Николина Чакърдъкова празнува рожден ден

04 Септември 2017 | 09:20
0 коментара
Хайлайф

Повод да почерпи за рожден ден има обичаната от малки и големи народна певица Николина Чакърдъкова. Тя е родена на 4 септември 1969 година в Гоце Делчев. Николина споделя, че откакто се помни все пее.

Още 14-годишна тя излиза на професионалната сцена. Това става през 1983г. Яркият й самороден талант впечатлява и още същата година е привлечена в Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци в Гоце Делчев.

Първите си уроци по пеене и сценично поведение получава от Запрю Икономов - един от най-големите познавачи на автентичния фолклор от Югозападна България.

За четирите години, прекарани в Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци, Николина Чакърдъкова се утвърждава като солистка в концертните изяви на ансамбъла в страната, Балканските страни, Холандия, Италия, Канада, Белгия. 

През 1987г. получава покана от проф. Кирил Стефанов да постъпи на работа в Държавния ансамбъл за народни песни и танци “Пирин” Благоевград.

През 1988г. Николина създава семейство и това я отделя за кратко от сцената. Кариерата й продължава с Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци.

1996 г. Николина записва първия си самостоятелен албум “Чакай ма, батьо Ванчо”.Кмета.бг

 

Добавете Вашия коментар

TOP