Николай Ненчев в Благоевград: „България безспорно е в тежка политическа криза!“

14 Ноември 2018 | 18:56
0 коментара
Политика

Днес, 14.11.2018г, председателят на БЗНС и министър на отбраната (2014-2017), г-н Николай Ненчев проведе срещи с ръководството и местни представители на съюзната организация, симпатизанти и привърженици на демократичните принципи и ценности в гр. Благоевград.

На срещата за пореден път бе отправен призив от  председателя на БЗНС г-н Ненчев за обединение на демократичната общност, чрез провеждане на вътрешно-съюзни избори за излъчване на единно лидерство, ръководство и програма.

 „Отправих призив в дясно-демократичното постранство за организиране на вътрешно партийни избори. Надявам се този мой призив да срещне разбиране“. .....Кризите в страната следват една след друга. Ние сме длъжни да спасим България от надвисналата катастрофа и отново да съберем демократичната общност. Това може да стане само след преодоляване на теснопартийните интереси и обединението около ценности и каузи.“ Според него демократичната общност ще трябва да се самоорганизира! Планът „Ненчев“ е добър механизъм за постигане на тази цел

Бе направен коментар относно модернизацията на Българската армия и изразената вече позиция за прекратяване на всяка зависимост от Русия и изпълнение на съюзните ангажименти. Ненчев изрази впечатлението си от офертата на САЩ. Според него, ако подпишем този договор ще се превърнем в лидери на Балканския полуостров и в района с най-добрата техника.

Г-н Нечев се обърна към сегашния министър на отбраната с призив да се преустановят каквито и да е било разговори с РСК „МиГ“. 

Призив за поне двойно увеличение на заплатите на военнослужещите отправи г-н Ненчев, като заяви, че има и вероятност за в бъдеще човешкия потенциал да намалее драстично. Нещо, което се наблюдава във всички сфери.

Добавете Вашия коментар

TOP