Николай Хаджиев, ОДМВР- Благоевград: При нерегламентираните протести нашите действия са насочени към опазване на обществения ред

20 Ноември 2018 | 15:42
1 коментара
Общество

При нерегламентираните протести нашите действия са насочени към опазване на обществения ред и недопускане на неговото нарушаване. Това каза по време на брифинг Николай Хаджиев, директор на ОДМВР – Благоевград, цитиран от "Фокус".

Хаджиев посочи, че на територията на ОДМВР- Благоевград, за 18 ноември са били разрешени три протеста- в Гоце Делчев, Разлог и Симитли. Провели са се и два нерегламентирани протеста- в Благоевград и ГКПП „Кулата“.

„Там където са регламентирани протестите, предварително се пуска уведомление до общините и се посочва организатор на мероприятието. Трябва да бъде фиксиран начален и краен час, ориентировъчен брой на участниците, маршрут на предвижване. По време на такива мероприятия, нашите действия са насочени единствено и само по охрана на мероприятието и да не се допуска ескалация на напрежение, на провокации“, каза още Хаджиев.

По думите му местата където е имало регламентирани протести, са преминали при добър обществен ред.

„В Гоце Делчев беше направено шествие, което беше заявено по маршрут. Направиха за известно време така нареченият флашмоб- пресичане на пешеходна пътека. Движението беше пренасочено през обходни кръстовища и маршрути, за да не се затрудняват останалите участници в движението.

В района на Разлог имаше частично затруднение на движението, като с полицейски служители се регулира движението. Нямало е ескалация на напрежението и протестът е приключил в рамките на заявеното от организаторите време“, каза Хаджиев. По думите му в Симитли са присъствали около 10 души, които са се събрали около 1 час, при добър обществен ред, без нарушения.

„При нерегламентираните протести, нашите действия са насочени към опазване на обществения ред и недопускане на нарушаване на реда. Когато е нерегламентиран протеста, там няма посочен организатор. Ние няма с кой да координираме и коментираме евентуални техни действия. Техните действия са насочени към затваряне и блокиране на пътища, което е грубо нарушение на обществения ред, защото се възпрепятства движението на останалите граждани. Там където е допуснато нарушаване на обществения ред, с наши действия- се възстановява“, каза Хаджиев.

Добавени коментари

Ст публикува:
20 Ноември 2018 | 16:29
Къде беше протестът във Благоевград че немога да се сетя

Добавете Вашия коментар

TOP