Николай Георгиев: Честит празник, Кресна!

18 Октомври 2021 | 21:57
0 коментара
Общество
Николай Георгиев: Честит празник, Кресна!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КРЕСНА!
Да благодарим на дедите ни, че с кръв, пот и сълзи са отстоявали през вековете свещеното право да се наричат българи и като горди българи са съхранявали и почитали православната ни вяра, развивали са традициите на нашия род и с упование в бъдещето са създавали празниците, които ни сбират и днес.
Да благодарим на бащите ни, които съградиха с ръцете си благоденствие и с таланта и дръзновението на своето време създадоха изобилието и богатството на нашия роден край, от които се ползваме и днес.
Да благодарим на децата ни, които закърмени с вярата в доброто, справедливостта и състраданието ще надградят постигнатото от нас, за да пребъде през вековете нашата общност и всеки, който произнася "Кресна" да изпитва прилив на нескрита гордост и респект!
На 19.10.2021 г. честваме и празника на всебългарския молитвен закрилник - Св.Иван Рилски Чудотворец, а едноименният храм в общинския център отбелязва своята 80 годишнина. Църковното настоятелство кани всички на празника:
07.30 ч. Утреня.
09.00 ч. Св. Литургия.
11.00 ч. Заупокойна молитва в костницата.
11.30 ч. Водосвет и благославяне празничната трапеза.
С решение на общинския съвет 19 октомври е обявен за официален празник на територията на община Кресна и е неприсъствен за общинската администрация и звената на бюджетна издръжка.
Честит празник, Кресна и нека заедно се помолим на Бог и Св.Иван Рилски Чудотворец да са с нас и да пазят и закрилят нашия роден край до века!
Кмет на община Кресна,
Николай Георгиев
Николай Георгиев: Честит празник, Кресна!
TOP