Николай Бареков: Без армия няма силна държава, няма и Шенген

17 Май 2014 | 20:30
2 коментара
Политика
Николай Бареков: Без армия няма силна държава, няма и Шенген

Офицери от запаса застанаха зад Бареков.

Без силна армия няма държава, няма и влизане в Шенген - до този общ извод стигнаха на среща с лидера на ББЦ настоящи и бивши военни. Бареков не се съгласи, че темата за възраждането на БА, с което се ангажира "България без цензура" е вън от европейския дебат за предстоящия вот за ЕП. Контрааргументът на Бареков - "А как ще влезем в Шенген - без армия и служби за сигурност?" И повтори на глас отговора от залата "Пеша!"

Бареков обяви, че навсякъде в страната при срещите му хората в пълните зали настояват да се възстанови казармата и армията ни отново да стане силна.

 

  "На хората им омръзна да няма държава. Те искат държавността тук и сега. И българският народ вижда възстановяването на българската армия като част от възстановяването на българската държавност. Искаме и МВР, и армията да бъдат ефективни, да бъдат наистина страж на интересите на българския народ, да пазят от посегателства нашата държава, заяви лидерът на "България без цензура" време на дискусията с настоящи и бивши военнослужещи от армията, посветена на проблемите, предизвикателствата и перспективите пред отбраната и националната си сигурност. В препълнената зала на читалището в ж.к "Младост" дойдоха представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, както и военни, Пловдив пристигнали от Плевен, Видин, Варна,.

 

  "Искаме да възстановим армията, така че тя да изпълнява функциите си Конституция по. Състоянието на нашите служби и сили за сигурност е обидно и за българския народ, и за нашите партньори, констатира лидерът на ББЦ. Той отбеляза, че е било грешка в годините на прехода да превърнем държавата си в разграден двор. "Изживяхме един псевдогенералски експеримент. Направихме един човек, който никога не е бил част от вашата система, шеф на всички служби и допуснахме да стане министър-председател агент Буда "каза лидерът на ББЦ. За мен е чест, че в нашите редици са истински български генерали, като ген. Радулов и ген.

Люцканов, а не като агент Буда. Моля ви да не допускаме повече такива експерименти с нас, Бареков призова.

 

  Време на срещата стана ясно, че Росен Петров става член на Национално сдружение на клубовете на запасното войнство "За честта на пагона" По.

Служа на честта на пагона "Петров рапортува, докато получаваше членската си карта от генерал-лейтенант Петър Илиев. Бареков пък посочи, че Росен Петров скоро ще се върне към действителната служба, защото е бъдещият вътрешен министър. "Аз не мога да си представя, как армия с численост 16 хил. Човека, ще ни пази" възмути се Росен Петров. "Ние трябва да имаме минимум 60 хилядна армия - сухопътна, ако искаме да опазим нашата държава. Идеята ни е за една военна служба с възпитателен характер, както е в Белгия и Холандия, а не да създаваме свръхвоини, обясни зам.-председателят на ББЦ.

 

  "Нужна е нова сила от млади, умни, достойни хора, готови да се борят да се ликвидира този преходен период, който доведе България до пълен крах, заяви ген. Лейтенант Петър Илиев от Национално сдружение на клубовете на запасното войнство" За честта на пагона ". Безрезервно заставаме зад листата на коалиция" България без цензура "ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Ще използваме всичките си резерви и сили да изпратим в ЕП достойни млади хора, които да допринесат за доброто бъдеще на нашия народ, категоричен бе генералът.

Добавени коментари

Мими публикува:
18 Май 2014 | 00:28
До предния коментар Младеж, неграмотността ти е ужасяваща! Това първо. Второ мога ли да те попитам, щом си толкова компетентен да ми обясниш щом Костинброд е фишек какви са тия 300 хиляди бюлетини в +? Кажи ми, моля те, било то и с правописни грешки. Интересно ми е това как ще го обясниш? И какво щяхме да направим, ако не беше отразен случая, ГЕРБ бяха спечелили и после беше гръмнала цялата история? Какво правим тогава? Не че комунистите са много таман... но Костинброд не е нормално да се случва и не трябва да се повтаря!
до додука публикува:
17 Май 2014 | 22:59
ей, човече земи се скрий .виж се на какво приличаш.какви са хората около тебе.с костинбродските бюлетини разбрах,че си продажник.никой не ни вярва.хората около теб са само заради парите ти,но и ще свършат

Добавете Вашия коментар

TOP