Никой не иска да прави шалове и вратовръзки за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018

29 Август 2017 | 10:21
0 коментара
Бизнес

Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 е прекратило обществените поръчки за сувенири в частта й за изработване на шалове и вратовръзки, които трябваше да се подаряват на чуждестранните гости.

Причината – никой не е подал оферта за изработка на дамски шалове и мъжки вратовръзки с логото на Председателството. По традиция, всяка държава, която поема ротационното Председателството на ЕС за шест месеца, изработва подаръци, които получават членовете на делегациите. Освен скъп спомен, аксесоарите служат за реклама на държавата домакин сред елита на европейската общност.

У нас в рамките на първата половина на 2018-та година се очакват над 20 000 представители на страните-членки от ЕС. Министерството на Българското председателство предвиди бюджет от 1,2 млн. лв. за аксесоари и подаръци. От тях за 16 900 броя дамски шалове щяха да бъдат изразходвани 160 000 лв., а за 21100 броя вратовръзки - 287 000 лв. Кандидати да ги изработят, обаче, няма.

Към момента, все още няма яснота, как Министерството ще процедира. Ако се реши, че дамски шалове и мъжки вратовръзки ще бъдат подарявани, то ведомството може да премине към вариант за директно договаряне с потенциални производители на аксесоарите. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP