НФСБ пак със сигнал, Симеонов пита в чий имот живее един министър

11 Април 2019 | 12:35
0 коментара
Общество

Валери Симеонов продължи атаката спрямо един от министрите в кабинета Борисов.

След като неговите депутати от НФСБ миналата седмица поискаха от прокуратурата КПКОНПИ да провери имотите на министърката на туризма Николина Ангелкова, сега пишели отново сигнал защо тя обитава четвърти имот, който не е неин, а не го е декларирала, както изисква законът. За това намекна лидерът на партията.

Самият Симеонов отново не пожела да назове името на министъра, но уточни, че имението се намира в Бистрица на 2,5 дка площ и онагледи със снимки от медийни публикации. Застроена луксозна къща, на три етажа, а в него дълго време живеел министърът със семейството си и не е деклариран. Нека комисията да установи чий е. Това е най-интересното. В чий имот живее този министър? Редно е да бъде проверено", каза Симеонов и не можел да отговори на кого е имението, защото и той получавал сигнали на парче.

"Доколкото познавам моите колеги, няма да се учудя, ако депутатите от НФСБ подадат сигнал до КПКОНПИ за проверка защо в декларацията липсва този имот", обяви Симеонов.

"Установяваме, че действащ министър с доста крупни имоти - три апартамента, големи, в София, се оказа, че не живее там. Живее някъде другаде, а той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията - чл.37, ал. 1, т.9, трябва да си декларираш недвижимото имущество, което не е твое, но живееш в него. Става въпрос за един доста луксозен имот, който с години се обитава там и за който има публикации в медиите", коментира Симеонов в парламента.

Добавете Вашия коментар

TOP