Незрящ мъж е сред най-добрите масажисти в Сандански

14 януари 2020 | 13:47
0 коментара
Незрящ мъж е сред най-добрите масажисти в Сандански

Иво Угринов е незрящ, но е сред най-добрите масажисти в Сандански.

Работи в поликлиниката на града, благодарение на една от програмите в Бюрото по труда. Мечтае някой ден да има собствен кабинет, разказа „NOVA“.

Иво е със 92% загуба на зрението. Винаги го отхвърляли, когато питал за работа. Казвали му, че ще му се обадят. Или директно го предупреждавали, че е по-добре да потърси на друго място. Преди година обаче се запознал с доктор Чешмеджиева.

Лекарката обяснява, че много пъти посещавала Бюрото по труда и искала да приеме на работа масажист или рехабилитатор. Обадили ѝ се и я срещнали с кандидата.

Решила да му даде шанс, макар да нямал трудов стаж. Знаела, че по този начин младият мъж ще се чувства полезен и ще се социализира.

Днес пациентите на масажиста се увеличават всеки ден. Той ги приема от 8:00 часа до 17:00 часа и е щастлив, че сбъдва мечтата си. Известен е като „Златните ръце“ на Сандански.

Иво намира работа по схемата „Обучение и заетост” от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Експертите твърдят, че такива програми са идеален вариант за хората в неравностойно положение и чрез тях могат да поемат по пътя на своята реализация.

След година договорът между лекарката и масажиста ще изтече. И двамата обаче вярват, че ще продължат да лекуват заедно.


Добавете Вашия коментар!