Неврокопският митрополит Серафим освещава на 2 юли нов храм в подножието на „Събиците“ в Разлог, до хижа „Яворов“

30 Юни 2016 | 11:10
0 коментара
Общество
Неврокопският митрополит Серафим освещава на 2 юли нов храм в подножието на  Събиците  в Разлог, до хижа  Яворов

Неврокопският митрополит Серафим освещава на 2 юли нов храм в подножието на „Събиците“ в Разлог, до хижа „Яворов“

Високо в планината, до най-красивата хижа на България – „Яворов” за кратко време израсна малък параклис „Вси светии”. Новият храм на Разлог ще бъде осветен на 2 юли от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещеници от Разлог.

Всичко в храма: от труда на строителите – до кръста е дарение. Той е построен от много хора, планинари, строители, ковачи, институции и фирми, жители на община Разлог. Иконите са осветени в българската светиня - Атонския манастир.

„Храмът в подножието на природното чудо „Събиците” обедини много хора и институции, на които искрено благодаря“ – сподели кметът Красимир Герчев. „Помним поговорката, че сърце, което дарява, не остарява, а ръка, която дава, не обеднява и дано богатството на духа на хората от Разлог е винаги жив.Имаме вече параклис високо в планината, където можем да запалим свещица и се помолим за повече милост и доброта“-допълни той.

На 2 юли в събота от 12 часа Неврокопският Серафим ще отслужи празнична литургия за здравето и благоденствието на всички жители и гости на община Разлог. 

Добавете Вашия коментар

TOP