Невиждан брой участници в благотворителния голф турнир на АУБ

01 Октомври 2018 | 11:36
0 коментара
Общество

Вчера в Пирин Голф и Кънтри Клуб край Банско Американският университет в България заедно със свои приятели и поддръжници организира голф турнир за набиране на средства, които отиват във фонд за подкрепа на талантливи студенти с финансови затруднения. 

Във второто издание на турнира се включиха четири пъти повече участници в сравнение с миналата година.

Турнирът се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев (2012—2017), специален посланик на АУБ. В приветствената си реч той каза: „Днес сме се събрали с благородна кауза – да дадем възможност на повече перспективни млади умове да останат в България. Всички знаем, че най-големият проблем на страната ни е демографският, и решението на това е дадем шанс на младите хора да получат образование на световно ниво, за да останат тук и да следват мечтите си в родината“.

Президентът на АУБ д-р Стивън Съливан благодари на всички, които помогнаха за осъществяването на турнира: основният спонсор C3i, спонсорите Райфайзен Пропърти, Емирейтс, Нова ТВ, наред с много други компании и организации. „Вие правите инвестиция в страната и младите хора в нея, а именно те са най-ценния капитал за всяка една държава. Нашите възпитаници се реализират в различни точки на света, но където и да са – те работят за промяна на обществата към по-добро и оставят трайна следа“.

Победители в турнира са: сред напредналите – Марк Кели от Емирейтс, а в дивизията за непрофесионалисти първо място зае Христо Христов от Асоциацията на семейния бизнес. Купите връчи Светослав Георгиев, управляващ директор на C3i за Европа, възпитаник на Executive MBA програмата на АУБ и основен спонсор на турнира: „За мен е чест да подкрепяме събитие с мисия, надявам се турнирът да се превърне в традиционен“.

Голф турнирът на 29 септември е част от поредица благотворителни инициативи на АУБ. Подобни кампании се организират ежегодно, а основната цел на всяка една от тях е набирането на средства за стипендии за финансово подпомагане на студентите.

Добавете Вашия коментар

TOP