Неуспешен опит на Кран и Фадрома да изправят катастрофиралият Тир на ГП Е-79 край Благоевград

22 Юли 2014 | 17:45
0 коментара
Общество

Два часа с Кран и Фадрома не успяха да издърпат и да изправят катастрофиралият Тир, който се е окопал и забил в мантинелата на входа на Благоевград.

Движението по Главен път Е-79 беше пренасочено през обходен маршрут на Благоевградския квартал Струмско и стария път за гр.Симитли, но след като преустановиха акцията по изправяне на тира точно 16:50 часа движението бе пуснато по Републиканската транспортна мрежа.

В акцията се включиха екипи на Гражданска защита, Полиция, Кран и Фадрома на фирма "Агромах".

Единодушно екипите взеха решение работата да продължи през утрешния ден, след като се разтовари товара от камиона, който е 22-ва тона фолио на ролки, за да не повлече товара камиона към дълбокия скат.

Припомняме, че днес около 11:10 часа Тир катастрофира тежко на ГП Е-79 на входа на Благоевград. Камионът се движил от Благоевград по посока Кулата. За щастие няма пострадали от ПТП. Тирът е разрушил около 20 метра преградна мантинела и се спрял на ръба на пътя. Само късмет за шофьора на камиона, за да не падне от около 15 метра височина. Вероятно мантинелата е задържала тежката машина, за да не падне по ската към рибарниците, коментираха огнеборците.

На място се бяха отзовали екипи на Полиция, ЦСМП-Благоевград и Пожарна безопасност.

Цял ден движението се регулира от екип на КАТ-Благоевград, като се пропуска само в едната посока.

Работата по случая продължава до изясняване причината на инцидента.

Добавете Вашия коментар

TOP