Нервна криза прати в болница общинския съветник и концесионер на банята в Благоевград Христо Ковачки

27 Декември 2018 | 17:09
0 коментара
Общество

Нерви и притеснения заради  рязък спад на дебита на минералната вода точно преди празниците вкараха в болница концесионера на градската баня в Благоевград, бизнесмена съветник Христо Ковачки.

Миналия петък десетки благоевградчани, свикнали поне веднъж в седмицата да ползват минералния басейн, реагираха остро, след като няколко дни не можеха да отидат на баня, защото тя бе затворена. Педагогът Йосиф Калпачки бе възмутен: „От три дни в банята няма топла вода, съмненията ни, на мен и на още много граждани, са, че отклониха минералната вода за хотел „Езерец“ и за закрития басейн в кв. „Еленово“ и оставиха цял Благоевград без баня. Най-лошото е, че никой нищо не обяснява нито за причините, нито докога ще е така!“, ядосан бе Й. Калпачки.

„Това са спекулации, още не сме пуснали водопровода за минералната вода и няма как той да е причина за проблема“, категоричен бе общинският съветник Румен Калайджиев, който е собственик на хотел „Езерец“. Маркетинг мениджъра на хотела Николай Тасков излезе и с официално прессъобщение, в което се казва, че липсата на топла вода в градската баня не е по тяхна вина, тъй като водопроводът не е пуснат в експлоатация и не са преминали задължителните процедури за това. „В момента проблем няма и банята работи нормално. Вярно е, че преди няколко дни дебитът рязко намаля и много хора бяха недоволни“, каза концесионерът Хр. Ковачки и обясни: „Кметът на Благоевград Атанас Камбитов веднага дойде, щом разбра, че има проблем. Лично ходи да види какво е положението във Владишкото, където са двете цистерни за минералната вода, и се оказало, че едната е празна. Обеща да извика специалисти да проверят и да кажат какъв е проблемът, но е факт, че дебитът рязко намаля. Лично аз нямам нищо против повече хотели в града да предлагат спа и да ползват минералната вода, вместо тя да изтича свободно по улиците. Гласувал съм „за“ предложението да се направи тръбопровод до „Езерец“ и колкото по- голяма е конкуренцията, толкова по-добре е за бизнеса и за клиентите. Взел съм банята на концесия за 25 г. и имам гаранциите на кмета Камбитов, че градът няма да остане без баня и проблемът, какъвто и да е той, ще бъде решен“, каза Хр. Ковачки.

Напрежението обаче дало отражение на здравето му и се наложило да влезе за няколко дни във вътрешно отделение на благоевградската болница. За радост не се наложило Бъдни вечер да изкара в болнична обстановка, а по настояване на кмета, за да не се трупа допълнително напрежение, банята била отворена и в празничните дни, въпреки намерението на концесионера да даде два дни почивка на персонала си./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP