Нерегламентирани изкопни дейности в столицата за втори път оставят без ток клиенти на ЧЕЗ Разпределение в рамките на ден

03 Януари 2019 | 16:26
0 коментара
Общество

Екипи на дружеството осигуриха алтернативно електрозахранване

За втори път в рамките на ден нерегламентирани изкопни дейности оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение  в столицата.

По обяд заради строително-ремонтни дейности на строителна фирма бе повреден кабел и без електрозахранване за около  40 минути останаха повече от 1500 клиенти на ЧЕЗ Разпределение в столичния квартал  Свобода.

По-рано през деня несъгласувани изкопни дейности оставиха без електрозахранване за близо час 3500 домакинства и стопански клиенти в Герман, Панчарево и Кокаляне.

За двата инцидента са съставени констативни протоколи за нанесените щети. След тяхното отстраняване ще бъде възстановена нормалната схема на захранване, което ще бъде придружено с кратковременни оперативни превключвания.

За пореден път ЧЕЗ Разпределение настоява за съгласуване на изкопните дейности с компанията поне две седмици преди тяхното стартиране и за стриктно спазване на нейните указания.

Добавете Вашия коментар

TOP