Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен с 6:0, 6:2 във втория си мач от Мастърса в Лондон и се класира за елиминационната фаза на турнира при първото си участие, съобщава БЛИЦ-СПОРТ.

Гришо записа пета победа в шестте си срещи с Гофен, като тази в английската столица бе най-убедителната му. Последният му мач от груповата фаза е в петък от 16:00 часа срещу резервата Пабло Кареньо-Буста, след това в елиминациите ще срещне Александър Зверев или Джак Сок, които утре вечер (22:00 часа наше време) спорят за второто място в групата, където номер 1 е Роджър Федерер.

Битка между швейцареца и Григор Димитров може да има на финала в неделя.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет започна ударно като взе сервис гейма си и проби Гофен, повеждайки с 40:0 в гейма. Гришо нямаше проблем в третия гейм, а в четвъртия спечели психологическата битка с нов пробив, макар при четвърти брейк пойнт. Димитров поведе с 5:0 след гейм на нула, след което взе и сета след трети пореден пробив в сета за едва 27 минути.


ВТОРИ СЕТ
Гришо продължи добрата си серия и във втория сет, като взе сервис гейма си и направи четвърти пореден пробив в мача за 2:0. Гофен оказа съпротива при сервис гейма на Димитров и имаше брейкпойнт, за да пробие българина, но не успя и изостана с 0:3 в сета. Белгиецът бе на крачка от тотална капитулация при 0:30 в четвъртия гейм при свой сервис, но успя да вземе подаването си за 3:1. Най-трудно стана за българина в следващия гейм, когато изостана с 0:30 и бе предупреден за разговор с треньора си. Това само ядоса Димитров и той взе гейма за 4:1, макар Гофен на три пъти да се измъкваше при предимство за българина. Съперникът на Григор направи пореден опит да обърне развоя на срещата, като взе сервис гейма си за 4:2 в полза на Димитров. Гришо помете съперника за 5:2 с гейм на нула, а при свой сервис просто го довърши за крайното 6:2, въпреки че белгиецът спаси два мач пойнта.