Нено Димов на среща с инвеститори за втория лифт в Банско

04 Януари 2018 | 14:42
0 коментара
Общество

Предстои среща с инвеститори, извикал съм ги днес по-късно. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка с инвестиционните намерения за втори лифт на Банско.

„Разбирам, че ще има протести довечера и на Е-79 и в София. Протестите са нормална форма и част от демокрацията“, посочи той.

По случая с възможните решения за добива на природен газ в Генерал Тошево министърът обясни: „Приоритет на правителството е запазването на здравето и живота на хората. Ще търсим решение в тази посока. Имахме работна среща вчера с министъра на енергетиката и на земеделието. Продължаваме проверките и на информацията, получена вчера“. „Докато не съберем информация по всички подадени сигнали няма да процедираме с ОВОС. Изпратили сме до 8 институции становища и чакаме отговорите“, уточни той. „Инвеститорът е прав, че референдумът не е задължителен при ОВОС, но сигналите, които сме получили и становищата, които очакваме ще бъдат взети предвид в процедурата по приемането на доклада“, поясни Нено Димов. „Експертният съвет може да излезе с 4 решения. Първото да не одобри инвестиционното намерение. Второто- да го върне за преработване. Третото да го върне за доработване и четвъртото е да го одобри“, каза още той.

Добавете Вашия коментар

TOP