3-годишно дете подкара кола, уби баба си край Благоевград.

Нелепия инцидент е станал около 19 часа в четвъртък в двор на къща в махала Хайдушка между Долно и Горно Лешко, община Благоевград.

Според източник на Pirinsko.com 63-годишната Достена Хайдушка се е била подпряла на саморъчно направена маса от макара за кабел, когато е била притисната от лек автомобил тип комби, неочаквано потеглил на заден ход. 

Подалите сигнал на телефон 112 са обяснили, че жената все още диша. При пристигането на екипа на Бърза помощ, около 20 минути по-късно обаче пострадалата е била вече мъртва.

Според присъстващите на инцидента трима мъже, единият от които съпруг на починалата, лекият автомобил е бил приведен в движения от 4-годишния внук на бабата.

Версията се проверява от полицията. Всички свидетели са разпитани в РУ на полицията в Благоевград. Тялото на загиналата е транспортирано в "МБАЛ — Благоевград" за извършване на съдебномедицинска експертиза за установяване причината на смъртта.

МВР излезе с официално становище за инцидента в с.Лешко.

3-годишно момченце, влизайки незабелязано в лек автомобил „Тойота Корола“, паркиран в двора с неработещ двигател, с оставен ключ на контакта и поставен на скорост, е завъртяло контактния ключ и запалило автомобила, в резултат на което същият потегля и блъска 63-годишна жена от гр.Благоевград.

В резултат на инцидента 63-годишната жена е починала на място. За случая е уведомена ОП-Благоевград.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!