"Нека доброто продължи" в Сатовча

02 Декември 2020 | 13:29
0 коментара
Култура

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов отправя покана за дарителство под надслова "Нека доброто продължи". Кампанията е посветена на събиране на средства за деца и младежи до 16 годишна възраст, които са без един или двама родители, както и деца с увреждания. 

Събитието традиционно събира всяка година на празнична вечер гости от региона, които участват в благотворителен търг под патронажа на кмета на община Сатовча д-р Мименов. През годините кампанията се утвърди и превърна в силен инструмент за подпомагане на деца в нужда, като събраните средства се разпределят стриктно и при висока отчетност и са жест на съпричастност към останали без родители младежи или такива с увреждания. 

Инициативата се превърна в достоен пример за това, как една кауза може да обедини хората. За съжаление тази година, заради пандемията няма да има възможност да се организират масови мероприятия за набиране на средства. Но всеки желаещ може да се включи и направи дарение и постави определеното в кутии в сградата на общинска администрация – Сатовча, както и в кметствата на населените места, или в обявената банкова сметка.

"Като инициатор на кампанията призовавам всеки, който има възможност да помогне, да бъде част от инициативата, да бъде съпричастен в каузата, за да успеем и тази година да зарадваме домовете на тези от нас, които имат най-голяма нужда, както от морална, така и от финансова подкрепа. Да бъдем отново причината тези семейства, да бъдат по-спокойни за утрешния ден" апелира кметът на Сатовча д-р Мименов. 

Добавете Вашия коментар

TOP