Не забравяйте чаша с вода до вас, преди да си легнете!

13 Юни 2018 | 22:05
0 коментара
Любопитно

Водата, изпита в точно определено време, увеличава ефективността си в организма:

 2 чаши вода след пробуждане - активират работата на всички вътрешни органи

 1 чаша вода 30 минути преди хранене - подпомага храносмилането

 1 чаша вода преди да вземете вана или душ - спомага за понижаване на кръвното налягане

 1 чаша вода преди да си легнете - ще ви предпази от инфаркт и инсулт

 водата по време на сън може да предотврати нощните крампи в краката. Мускулите на краката търсят хидратация, когато се получават крампи и ни събуждат

 само 2 чаши вода ще помогнат на тялото ви да се събудите след сън и ще повлияят положително на състоянието на всички органи. Просто не забравяйте, че трябва да направите това веднага след пробуждането.

Всеки има своя собствена потребност от вода. Възраст, тегло, начин на живот, климат - всичко това влияе на режима ни за пиене. Ако сте активен човек, спортувате, постоянно сте в движение и се потите много, трябва да пиете повече вода.

Върху нормата на пиене влияе също приемът на лекарства и дори на биодобавки - в инструкциите към някои от тях ясно е посочено, че трябва да се приемат колкото е възможно повече течности. И това трябва да се спазва, за да се постигнат очакваните резултати.

Най-добрият индикатор за нужното ни количество вода е жаждата. Тя диктува на здравото тяло кога трябва да изпие чаша вода. В края на краищата често се случва човек да пие чаша след чаша с вода, просто защото е прочел някъде, че е полезно! Но излишната вода е допълнителна тежест за сърдечносъдовата система, за бъбреците. Излишните течности може да нарушат състоянието на кръвното налягане.

Въпреки това, да пиете малко вода е опасно! Водата разтваря в себе си всичко, за да улесни организма в усвояването на полезните витамини и микроелементи. В кръвта постъпват вещества, които трябва да се изхвърлят през бъбреците. И ако водата в тялото е недостатъчна, тогава ще е трудно да се изхвърлят метаболитните продукти и това може да предизвика интоксикация. /Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP