Навръх 14-ия си рожден ден „Спортика“ отказа да доиграе футболното първенство на дамите

18 Май 2020 | 08:43
0 коментара
Спорт

Благоевградският „Спортика“ прекрати участието си в настоящото издание на женското футболно първенство, в което имаше реални шансове за сребърните медали за трети път в своята история. Решението на президента Искрен Мазнев в навечерието на 14-ия рожден ден на клуба бе мотивирано с неотшумялата опасност от пандемията от коронавируса. Още няколко състава обмислят отказ от безсмисленото доиграване на кампанията, в която шампионът е ясен – НСА, и изпадащи няма.

„Скъпи приятели, във връзка с обстановката в страната и с цел запазване здравето на ръководството, момичетата и техните семейства, Ви съобщаваме, че ФК „Спортика“ отказа участие в доиграването на женското първенство по футбол 2019/2020 г. За клуба на първо място е здравето, защото без него не можем да постигаме успехи. Надяваме се да се видим скоро на терена! Пазете се и бъдете здрави!“, написаха в официалната страница на тима от областния център на Пиринско.

През 14-те години на своето съществуване „Спортика“ се превърна в незаобиколим фактор в дамския ни елит. Отборът на Радослав Креснички е двукратен вицешампион на страната, три пъти се окичи с бронзовите медали, има успешни участия в турнира за купата на страната, подава националки във всички възрастови групи, школата е сред водещите центрове у нас, стана номер 1 в Благоевград за 2019 г. Миналата есен се заговори за сливане с „Пирин“, но впоследствие ръководителите на орлетата се спряха на вариант със собствен проект под името „Пирин лейдис“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP