Наталия Пецева-Вакъвчиева спечели конкурса за учителка на пълен щат в Първо ОУ в Сандански

12 Септември 2017 | 20:16
0 коментара
Общество

Наталия Георгиева Пецева-Вакъвчиева е класирана на първо място за обявената свободна длъжност учител в прогимназиален клас в Първо основно училище „Свети Климент Охридски” в Сандански. Вчера със заповед на директора на училището Йонета Лозанска тя е назначена за срок от една година. Победителката е предпочетена сред 15 конкуренти. Дипломата й от завършване на висшето й образование с оценка „Добър” /4/.

Сред останалите кандидати е имало с отлични оценки в дипломите, включително и със специалност „Българска филология”. Те са отпаднали от надпреварата, двама от кандидатите дори не са попаднали в първата тройка на крайното класиране. На второ място е класирана Йорданка Илиева, а на трето Милена Костадинова.

Спечелилата конкурса Наталия Вакъвчиева в момента е безработна, баща й също е бил учител в Първо ОУ.

Това е единственото от трите обявени свободни места на пълен щат в Първо основно училище, останалите две са за половин щат. В битката за половин щат на първо място е класирана Любка Танчева, след нея резерви са Гергана Николова и Пламена Пенева.

Третото обявено свободно място в най-старото училище в Сандански на половин щат е за длъжността учител по спортни дейности. Първи е Мартин Йовев, втори е Николай Вълков, трета е Софка Варосанска.

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP