Настъпва ретрограден Нептун: слагайте розовите очила и не се плашете!

22 Юни 2019 | 10:58
0 коментара
Любопитно

Днес Нептун - планетата на сънищата, духовната любов, илюзиите и всичко, което размива сън и реалност, се обръща назад и ще претърпи ретроградно движение до 27 ноември, съобщават Vesti.bg. 

Нептун е една от висшите планети, които често действат непредсказуемо в съзнанието и материалния свят на човека.

Имаме възможност да усетим висшето му проявление в художествените шедьоври, сънищата и вдъхновението или да се спуснем по спирала на сънотворните хапчета, опиатите и разбира се – най-често разпространеното бягство от реалността – алкохола.

Нептун е любовта без граници, която може да ни доближи до божественото или да ни провокира да се жертваме в името на човек или кауза. Къде обаче е здравословната граница за съзнанието и тялото ни и как да не изгубим идентичността си в мъглата? Това ще бъде една от темите на ретроградния Нептун, който ще ни предложи духовни търсения, но и заблуди по пътя на самопознанието.

Хората с висока сетивност ще усетят ретроградния Нептун под формата на сънища, долавяне на чуждата енергия и увлечение по преживявания и личности с романтичен ореол. Възможно е някои да прибегнат до методи, които ни изпращат в по-приятни измерения и тук е моментът да си кажем – всичко, което ни пренася в сън и неведение, нулира преживяванията ни.

А Нептун като всяка друга планета иска да учим – чрез духовна работа, изкуство, творчески заряд, медитация и емпатия към тези, които се нуждаят от нея.

Канализирайте енергията в това, което ще ви държи будни за реалността и ще отвори очите ви за една различна реалност дълбоко във вашето съзнание. Тези, които живеят по график, вярват в дефинитивните решения и поставят неразрушими граници, ще се справят най-трудно с тази енергия.

Сложете розовите очила и се пуснете по течението – в крайна сметка, колко лошо може да бъде? Сега е моментът всеки от нас да реши към кой тип принадлежи. Дали имаме нужда да стъпим на земята по-здраво от всякога или да оставим контрола и да позволим на подсъзнателните търсения да се появят в живота под формата на хора и събития? Ще разберем само, ако потърсим път към себе си.       

Бъдете внимателни през летните месеци, когато Нептун е в напрегнат аспект с ретроградния Юпитер - ентусиазмът и заблудите ще взимат превес в съзнанието ни. 

Създайте си практика, която ви помага да се свържете с вътрешния Аз. Заслушайте се какво бихте искали да си кажете – сред объркването ще откриете своята истина.

Добавете Вашия коментар

TOP