Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

22 Октомври 2019 | 10:18
0 коментара
Общество

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство. То е в добро здравословно състояние и не е нужно да остане повече в болница.

Това обясни пред bTV Елеонора Сливкова, директор на Дирекция „Социално Подпомагане” в Сандански. Тя благодари на лекарите, които са се грижили за него.

„Сезирахме всички отговорни институции, за да може всеки да свърши онова, което трябва. Най-важното за нас е да имаме идея и визия какво ще стане, когато детето няма да бъде повече в болница. За тази цел сме уведомили екипа по приемна грижа, описвайки профила на детето и нуждите, които има. Колегите ще издирят най-доброто за него приемно семейство, като ще се постараем то да бъде в нашия район”, поясни Елеонора Сливкова.

По думите й, докато не приключат следствените действия и не стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на майката и какво ще бъде то, дотогава не може да се говори за трайна мярка спрямо бебето.

„След като се установи кои са родителите, ще бъде направена оценка на родителския капацитет и ще се прецени тази ли е подходящата мярка към момента”, обясни още Елеонора Сливкова.

Припомняме, че вчера задържаха майката на бебето – 37-годишна жена, която беше издирвана в продължение на четири дни. Тя живее в една къща заедно с родителите си, брат си и 14-годишния си син. Въпреки пълната с хора къща, тя успяла да опази в тайна бременността си. Съседите също не подозирали какво се случва. Жената имала и приятел. Ще се установява той ли е бащата.

Добавете Вашия коментар

TOP