Насред сезона! Масов фалит на тузарски хотели в Банско

02 Февруари 2019 | 12:34
1 коментара
Бизнес

Един от първите хотели в Банско – „Бъндерица“, който само преди два месеца заради дългове бе сложен на тезгяха от съдия-изпълнител, не е намерил нов собственик и отново е обявен на публична продан.

Пететажното здание се продава на парче. Предмет на продан е хотелската част, която е със застроена площ от 215,73 кв.м и разгъната площ от 916 кв.м, ведно с терена от 820 кв.м, на цена от 1 438 560 лева. Тя е с почти 160 000 лева по-малко в сравнение с тази от началото на ноември, когато оценката бе в размер на 1 598 400 лева. Собственик на хотела е фирма „Ликом-К“ ООД с управител Людмил Димитров и съдружници Русин Русинов, Мариянка Нинова-Шиваров и Никола Русинов.

Върху хотела са наложени възбрани в полза на банка, към която фирмата има задължения в размер на 107 189.10 евро. Към община Банско непогасените публични задължения възлизат на 90 066 лева, фирмата е длъжник и на физическо лице. 

Другата продан е за сутеренния и партерния етаж, които са част от хотелския комплекс и са собственост на двама от акционерите в „Ликом-К“ ООД – Людмил Димитров и Мариянка Нинова-Шиварова. Обявената първоначална цена, от която ще тръгне наддаването, е в размер на 991 440 лева. Сутеренният етаж е със застроена площ от 482 кв.м и в него се помещават ресторантът, кухнята, котелното помещение, санитарни възли и складови помещения.

Партерният етаж се състои от 10 хотелски стаи, зала-ресторант, администрация и рецепция, камериерски офис, ски гардероби и е с обща площ от 460.80 кв.м. Като физически лица двамата са с неуредени публични задължения към община Банско за собствеността им в хотел „Бъндерица”. Задълженията на Димитров към общинската хазна възлизат на 14 988 лева, а на Шиварова – 9392 лева. 

Още няколко са фирмите, които курортната администрация е дала на съдия-изпълнител заради непогасени данъци, а обектите им се обявяват на продан не за пръв път. Сред тях е и „Би Пи-21“ ООД, която се представлява от небезизвестния бизнесмен с корени от Банско Емил Балев и съдружника му Виктор Константинов.

На публична продан са обявени няколко обекти от апартаментен комплекс в Банско, които представляват възстановителен център, състоящ се от рецепция, масажи, съблекални, басейн, сауна, солариум, фитнес зала и технически помещения, те са с обща площ от 385 кв.м. И за тях цената отпреди няколко месеца е спаднала и от 287 478 лева през октомври сега тя е 258 730 лева.

На публична продан за пореден път заради дългове към община Банско са обявени и два самостоятелни обета в апартаментен комплекс в местността Шипоцко, собственост на „ГБ Британия Сейнт Дейвис“ ЕООД, представлявана от англичанина Найджъл Хоул. Фирмата е сред най-големите длъжници на община Банско с непогасени публични задължения, възлизащи на 256 444 лева. Обявените на публична продан обекти далеч не покриват дължимите към курортната администрация данъци. Те са оценени на общо 103 977 лева.

Имот с площ от 14 389 кв.м в м. Момин гроб, собственост на „Фоур Груп“ ООД, също за пореден път е на тезгяха заради задължения за данъци към курортната администрация в размер на 190 349 лева. Тук ако се намери купувач, обявената първоначална тръжна цена от 486 720 лева покрива изцяло дълга към общината, въпреки че от предишната продан тя е спаднала с 54 080 лева. Фирмата се представлява от испанците Хосе Гонзалес и Мигел Алварес, а съдружници в нея са четири испански фирми, които участват с един и същи дялов капитал и равни права.

Още едно дружество – „Банско-развитие“ ЕООД със седалище и адрес на управление в София и представлявано от Хайме Де Пас Кампийос, също е сред длъжниците на община Банско с неуредени публични задължения от 54 239 лева. Имот на фирмата, представляващ земеделска земя в местността Гуровица с площ от 4.047 дка, също е с наложен запор и обявен на публична продан. Той е оценен на 278 640 лева./Струма/

Добавени коментари

Продан публикува:
03 Февруари 2019 | 18:01
Ами лаком задник ..........знаете по нататък какво прави!!!Така е ,който иска по лесния и бърз начин да стане богат!Бог дал Бог взел!

Добавете Вашия коментар

TOP