Наслука! Благоевградският ексбанкер Огнян Андонов отстреля 6 глигана за по-малко от минута, цял ден пакетира месо

09 Януари 2019 | 13:34
1 коментара
Общество

63-годишният благоевградчанин Огнян Андонов, бивш банкер, но и заклет ловец постави своеобразен личен рекорд в дългогодишната си ловна практика.

В последния си ловен излет през уикенда той отстреля за по-малко от минута 6 диви прасета, пише Монитор.

Историческата случка станала в местността Говедарника в землището на симитлийското село Долно Осеново, където е районът на ловната му дружинка номер 49.

От доста време авджиите правили пусии в тази местност, защото получили информация от местните жители, че са засекли стадо от над 30 глигана.

Преди 2 седмици млад и неопитен ловец от селото станал разноглед – той изтървал стадото глигани, които преминали в галоп, като тайфун на метри пред него и той не успял да уцели нито един.

В събота обаче късметът бил на страната на бившия банкер и колегите му. Ситуацията с галопиращите диви прасета се повторила и Огнян Андонов повали 6 от тях с ловния си автомат. На съседната пусия  други двама ловджии от дружинката успели да отстрелят още 2 от тях.

Огнян Андонов най-много се зарадвал на 25-сантиметровите глиги на най-едрият отстрелян от него глиган, които задължително ще донесат медал на стрелеца.

До късно вечерта същия ден ловците разпределяли мръвките солидарно помежду си, а на следващия ден банкерът бил принуден цял ден да пакетира месо и да заделя за кайма, с която напълнил емблематичните ловджийски наденици.

Добавени коментари

колега публикува:
09 Януари 2019 | 19:38
И да не забравиш да почерпиш.Виното и песните от нас.

Добавете Вашия коментар

TOP