Наръганият с нож строител К. Гогов от Благоевград оттегли обвиненията си срещу собственика на заложна къща Драган Христов

28 Март 2016 | 08:47
0 коментара
Общество
Наръганият с нож строител К. Гогов от Благоевград оттегли обвиненията си срещу собственика на заложна къща Драган Христов

Неочакван обрат след развихрилия се в петък екшън на строителен обект в Благоевград, при който ром се оплака, че бил наръган с нож от собственика на заложна къща "Фреш кеш" Драган Христов. Днес обаче "ревльото" се отметна от твърденията си пред полицията и родата и подписа клетвена декларация пред нотариус, в която заяви, че е излъгъл.

Пред медиите Драган Христов коментира за неговата версия за случилото се: Бях дал на Кирил Гогов едни машини на изплащане, той обаче забрави ангажимента си към мен. Разбрах, къде работи и отидох да го питам, има ли намерение да плаща. Той бе в гаража под сградата, където работят и при влизането ми го видях, че нещо се държи за ръката.

Попитах го "Какво правим", а той се обърна към мене и ми вика "Чекай, че се порезах с тая ламарина", тогава се разкрещях, че отвлича вниманието от въпроса и му казах, че изобщо не ме интересува, къде го боли и, че е време да си уредим отношенията.

Тогава изненадващо и за мене се разкрещя, слязоха около 5-6 работници от строежа и аз си тръгнах. Дойдох на работа и 1 час по-късно полицията ме задържа, така разбрах какви ги е говорил. Днес сам ми се обади да се извинява и да ми обяснява, че излъгал полицията и колегите си, накарах го да подпише клетвена декларация, че утре и от това може да се отметне. Аз имам клиенти от цялата ромска махала, чакам ги търпеливо да си вземат вещите, ако тръгна със всички така да се разправям, дали ще мога да работя. Просто не разбирам, защо е излъгал. Сигурно е искал да му опростя дълга, каза Христов .

Припомняме, че в петък Гогов вдигна полицията на крак с твърдението, че Драган Христов, който има бизнес със заложна къща, наръга посред бял ден с нож свой клиент 31-годишният майстор-строител Кирил Гогов от Благоевград. Екшънът се разиграл вчера около 11,00 часа на ул. „Тодор Александров“, където бригадата на К. Гогов извършвала външна изолация. На помощ на наръгания с нож Кирил първи се притекли колегите му.

Репортер на вестник „Струма“ ги откри на обекта. Те се бяха съвзели от случилото се, превъзмогнаха шока и разказаха: „Бригадирът Кирил пристигна около 10,30 часа, дойде при нас и каза, че ще отиде да се преоблече за работа, той договаря нашите обекти”, казаха работниците Иван и Валентин. „По същото време дойде и Драго и попита за Кире, казахме му къде е. Той вече беше вътре във втория гараж на съседната кооперация, там се преобличаме. Разбира се, никой от нас не е очаквал, че ще се случи нещо подобно. После изведнъж Кире дотича при нас с викове: „Момчета, слизайте бързо, наръгаха ме с нож...”. От лявата му ръка течеше кръв. Ивайло и Альошата, които работят на съседната кооперация, първи са го видели. На място пристигнаха две полицейски патрулки и линейка, лекарите му помогнаха, веднага го закараха в болницата”, заключи Иван.

На ранения е оказана първа помощ от екип начело със спешния медик Марин Вълков

. „Пациентът е с прободна рана на лявата предмишница, която е обработена, поставен е шев, назначено е лечение и е освободен за даване на показания”, каза дежурният лекар в спешно отделение д-р Слаев. Повече от 4 часа продължи даването на обяснения пред служители на реда от Кирил Гогов. Пред сградата на ОД на МВР - Благоевград го чакаха съпругата му Снежана и баща му Сашо Гогов, който е музикант. „Не знам каква е причината за нападението”, каза съпругата Снежана и поясни, че се познават със собственика на заложната къща Драган, при него залагат различни предмети /бяла техника/, наскоро откупили заложени телевизор и фризер.

Кирил Гогов бе депозирал жалба в ОД на МВР - Благоевград, около в 15,00 часа вчера той приключи с даването на показания и излезе от полицията.

За вестник „Струма“ разказа: „Посегна ми неочаквано в гръб, докато се преобличах, когато ме наръга, видях, че Драган държи в ръката си черен нож, джобен, с острие около 16 см. Когато го попитах какво прави, той само ми отвърна, че знам... и излезе спокойно навън към колата си. Той има заложна къща, преди повече от година, миналата година, може би януари, вече не помня, заложих при него телефон „Нокиа“, не си го откупих, но нямаме и сключен и подписан договор. Той сега настоява да си го откупя, твърди, че имам натрупани лихви 150 лв. Тогава взех назаем само 10 лв., телефонът не беше скъп, а обикновен. И друг път съм залагал при него, музикални уредби, дори готварска печка, но тях си ги откупувах. Нито съм получавал обаждания преди това или заплахи, просто неочаквано ми посегна. Баща съм на 5 деца, трудя се, за да им подсигуря нормален живот, да могат да ходят на училище. Искам децата ми да са както всички други деца, какво от това, че сме роми... внесох жалба за нападението.

Драган казал пред полицаите, че се уплашил от колегите и затова избягал”, заключи Кирил Гогов. Заложната къща на Драган Христов се намира под сградата на полицията, вчера тя бе затворена.

Той бе задържан в полицията около 12,20 часа, остава в ареста до 24 часа, служители на ОД на МВР - Благоевград работят по случая.

Припомняме, че името на Драган Христов нашумя преди години, когато той загуби част от ръката си след взрив на самоделна бомба. През декември 2001 година килър застреля баща му. Кървавата баня стана на 12 декември 2001 г., малко след 18:00 часа в с. Селище пред вилата на бизнесмена. Собственикът на комплекс „Космос” Ангел Христов бе причакан от двамата килъри Антон Петковски-Нашко и Емил Николов-Мъдака и разстрелян от упор с картечен пистолет пред очите на съпругата му Диана. Часове след убийството в дере в местността Бучин дол край селото бе намерен трупът и на Емил Николов-Мъдака, а до него - маската на убиеца Нашко.

По време на разследването бе установено, че килърът е убил съучастника си, тъй като по време на екзекуцията на бизнесмена вторият стрелец - Мъдака, позволил на съпругата на Христов да види лицето му. Антон Петковски-Нашко бе осъден на доживотен затвор с окончателно решение на 8 октомври 2012 г., но присъдата не е изпълнена, тъй като той избяга от България.

Синът на застреляния собственик на комплекс „Космос“ в Благоeвград Ангел Христов - Драган, е арестуван вчера след кървав инцидент.

Драган Христов, който има бизнес със заложна къща, наръга посред бял ден с нож свой клиент. Раненият е 31-годишният майстор-строител Кирил Гогов от Благоевград.

Екшънът се разиграл вчера около 11,00 часа на ул. „Тодор Александров“, където  бригадата на К. Гогов извършвала външна изолация. На помощ на наръгания с нож Кирил първи се притекли колегите му.

Репортер на вестник „Струма“ ги откри на обекта. Те се бяха съвзели от случилото се, превъзмогнаха шока и разказаха:

„Бригадирът Кирил пристигна около 10,30 часа, дойде при нас и каза, че ще отиде да се преоблече за работа, той договаря нашите обекти”, казаха работниците Иван и Валентин.

„По същото време дойде и Драго и попита за Кире, казахме му къде е. Той вече беше вътре във втория гараж на съседната кооперация, там се преобличаме. Разбира се, никой от нас не е очаквал, че ще се случи нещо подобно. После изведнъж Кире дотича при нас с викове: „Момчета, слизайте бързо, наръгаха ме с нож...”. От лявата му ръка течеше кръв. Ивайло и Альошата, които работят на съседната кооперация, първи са го видели. На място пристигнаха две полицейски патрулки и линейка, лекарите му помогнаха, веднага го закараха в болницата”, заключи Иван.

На ранения е оказана първа помощ от екип начело със спешния медик Марин Вълков.

„Пациентът е с прободна рана на лявата предмишница, която е обработена, поставен е шев, назначено е лечение и е освободен за даване на показания”, каза дежурният лекар в спешно отделение д-р Слаев.

Повече от 4 часа продължи даването на обяснения пред служители на реда от Кирил Гогов. Пред сградата на ОД на МВР - Благоевград го чакаха съпругата му Снежана и баща му Сашо Гогов, който е музикант.

„Не знам каква е причината за нападението”, каза съпругата Снежана и поясни, че се познават със собственика на заложната къща Драган, при него залагат различни предмети /бяла техника/, наскоро откупили заложени телевизор и фризер.

Кирил Гогов е депозирал жалба в ОД на МВР - Благоевград, около в 15,00 часа вчера той приключи с даването на показания и излезе от полицията.

За вестник „Струма“ разказа: „Посегна ми неочаквано в гръб, докато се преобличах, когато ме наръга, видях, че Драган държи в ръката си черен нож, джобен, с острие около 16 см. Когато го попитах какво прави, той само ми отвърна, че знам... и излезе спокойно навън към колата си.

Той има заложна къща, преди повече от година, миналата година, може би януари, вече не помня, заложих при него телефон „Нокиа“, не си го откупих, но нямаме и сключен и подписан договор. Той сега настоява да си го откупя, твърди, че имам натрупани лихви 150 лв. Тогава взех назаем само 10 лв., телефонът не беше скъп, а обикновен. И друг път съм залагал при него, музикални уредби, дори готварска печка, но тях си ги откупувах. Нито съм получавал обаждания преди това или заплахи, просто неочаквано ми посегна.

Баща съм на 5 деца, трудя се, за да им подсигуря нормален живот, да могат да ходят на училище. Искам децата ми да са както всички други деца, какво от това, че сме роми... внесох жалба за нападението. Драган казал пред полицаите, че се уплашил от колегите и затова избягал”, заключи Кирил Гогов.

Заложната къща на Драган Христов се намира под сградата на полицията, вчера тя бе затворена. Той е задържан в полицията около 12,20 часа, остава в ареста до 24 часа, служители на ОД на МВР - Благоевград работят по случая.

Припомняме, че името на Драган Христов нашумя преди години, когато той загуби част от ръката си след взрив на самоделна бомба. През декември 2001 година килър застреля баща му.

Кървавата баня стана на 12 декември 2001 г., малко след 18:00 часа в с. Селище пред вилата на бизнесмена. Собственикът на комплекс „Космос” Ангел Христов бе причакан от двамата килъри Антон Петковски-Нашко и Емил Николов-Мъдака и разстрелян от упор с картечен пистолет пред очите на съпругата му Диана. Часове след убийството в дере в местността Бучин дол край селото бе намерен трупът и на Емил Николов-Мъдака, а до него - маската на убиеца Нашко.

По време на разследването бе установено, че килърът е убил съучастника си, тъй като по време на екзекуцията на бизнесмена вторият стрелец - Мъдака, позволил на съпругата на Христов да види лицето му. Антон Петковски-Нашко бе осъден на доживотен затвор с окончателно решение на 8 октомври 2012 г., но присъдата не е изпълнена, тъй като той избяга.

- See more at: http://pirinsko.com/sinyt-na-zastrelqniq-sobstvenik-na-kompleks-kosmos-v-blagoevgrad-angel-hristov---dragan-namushkal-s-noj-dlyjnik-neochakvano-v-gryb-19776.html#sthash.OA0Czc4f.dpuf

Добавете Вашия коментар

TOP