Наркобос от Перник наследи бизнеса на Галеви

20 Май 2015 | 18:19
0 коментара
Общество
Наркобос от Перник наследи бизнеса на Галеви

Страховит пернишки наркобос е поел част от легалния бизнес на Братя Галеви в тяхно отсъствие, пише "България Днес". Малко преди бягството си от страната дупнишките мафиоти са прехвърлили една от фирмите си за ремонти на пътища - "Инфрастрой 2001", на своя авер Росен Ефремов.

В миньорския град Ефремов е прочут като един най-коравите подземни босове. Като лидер на групировката, известна като "Център", се прослави с изключителната си жестокост при налагане на пазара на дрога. Освен прегрешили дилъри през 2009 г. Ефремов не се посвени да пребие и антимафиота Димитър Димитров пред кафене в центъра на града.

Според запознати сделката между Галеви и перничанина е чисто формална. Целта на врътката е замитането на следите, за да може дружеството да продължи да прибира пари от обществени поръчки. В замяна на солидните печалби подставеното лице на Галеви си отчислявал нелош процент, обясняват хора от подземния свят. По думите им планът напълно си струвал. До прехвърлянето на собствеността през 2011 г. "Инфрастрой 2001" има повече от успешен бизнес с държавата. За няколко години дружеството успява да лапне договори за ремонт и поддържане на пътища за над 130 милиона лева. При повечето от тях конкурс няма и фирмата е единственият поканен участник. Огромна част от договорите са в Югозападна България, където Братя Галеви дълго време колят и бесят под благосклонния поглед на властите.

Според запознати идея за хитрата схема е дал друг пернишки подземен бос - Феодор Феодоров-Федката, който също държи дялове във фирмата. Заедно с авера им Христофорос Аманатидис-Таки Галеви и Федката контролират "Инфрастрой 2001" чрез друго свое дружество - "Сити асет мениджмънт".

Според запознати първоначално планът с подставеното лице действа перфектно и договорите с държавата продължават. Точно когато бизнесът още повече се разраства, новият пътен бос Росен Ефремов изненадващо е осъден заради аферите си с дрога на 4 години затвор. Това налага поредното прехвърляне и собственик става някой си Илиян Тасев. Макар и неизвестен в подземния свят, Тасев е собственик и на друга фирма, свързана косвено с Галеви - "Райс 97". От няколко години дружеството води тежка съдебна война срещу община Дупница заради стар договор за ремонт на улици в града. Контрактът е сключен при доста странни обстоятелства по времето, когато градът се ръководеше неофициално от Ангел Христов и Пламен Галев. След бягството им от България новото ръководство на общината не призна договора и отказа да плати с мотив, че реална работа не е свършена.

Добавете Вашия коментар

TOP