Напук на вируса: Магазини за втора употреба бачкат на пълни обороти

10 Април 2020 | 18:47
0 коментара
Бизнес

Въпреки извънредните мерки и забраната да работят магазини извън хранителните, дюкянчетата с дрехи "секънд-хенд" масово отварят врати.

Търговците се възползват от обедняването на хората и разчитат точно сега да навъртят оборот, докато скъпите бутици в моловете не смеят и да помислят да продават.

Както и преди, така и в момента, мнозина по-неплатежоспособни пазаруват „на кило“ от вехтите магазини. Към облеклата „втора употреба“ обаче в кризата посягат и клиенти, които досега никога не са влизали в този тип търговски обекти.

„Няма как, налага се да купя блузи за децата и тънки якета. Откъде да ги взема, в момента може да се разчита на тези магазини. Малко пране и дезинфекция и всичко е наред“, коментира домакиня, доволна че е успяла да направи шопинг за жълти стотинки.

По-претенциозните купувачи обаче гледат с ужас на отворените врати на магазините с дрехи „втора употреба“, виждайки в тях опасност от разнасяне на заразата.

„Освен че не е редно в  момента тези магазини да работят, тези дрехи кой знае откъде са внесени и колко са чисти. Никога не бих купил оттам.“, коментираха възрастни столичани, гневни, че мерките за безопасност не се спазват от всички./лупа.бг/

Добавете Вашия коментар

TOP