Напрежение в МБАЛ "Югозападна"! Шефът на хирургията в Сандански д-р Г. Алексиев аут от поста, лекари и персонал напускат масово

12 Декември 2018 | 17:57
0 коментара
Общество

Популярният сандански лекар и шеф на хирургичното отделение на болницата в града, д-р Георги Алексиев вече не е част от екипа на лечебницата, научи репортер на Pirinsko.com

Новината потвърди и самия той в интервю пред местна медия, в която уточни, че останал изключително изненадан от решението на шефа на МБАЛ „Югозападна” д-р Илия Тонев да го уволни от работа.

„Това се случи вчера, бях извикан в кабинета на шефа и той ми връчи предизвестие за прекратяване на договора ми за работа. И всичко това, без да съм имал някакъв предварителен или какъвто и да било друг разговор с него. На въпроса ми, защо така изведнъж става всичко това, д- р Тонев изтъкна три причини, а именно – първата - много съм викал по персонала, втората – отдавна съм си го търсел/по думите му/ и третата идва от преди време, когато съм възроптял срещу факта, че той като шеф на болница „Югозападна” през лятото разпусна хирургичния екип в Петрич в отпуск, при положение, че аз и колегите ми в Сандански бяхме претрупани от работа. След тези така наречени причини, д-р Тонев ми заяви директно, че аз повече работа като лекар в болницата на Сандански - нямам. Това, което знам е, че е предложено на д-р Бояджиев да поеме ръководството над хирургичното отделение в града, временно до провеждането на конкурс. Не знам да имам врагове и хора, които съм лекувал да се оплакват от мен и работата ми. Не случайно може би и тази година станах и лекар на годината, нямам и дела, които да се водят срещу мен”, гневно коментира д-р Георги Алексиев.

Междувременно стана ясно, че ако той бъде освободен от работа целият персонал на хирургичното отделение в Сандански е готово да подаде оставки и да си тръгне заедно с него.

„Това реално означава, че града остава без лекари – хирурзи, медицински и помощен персонал”, заключи д-р Алексиев.

Медията ни потърси за коментар по случая и шефът на МБАЛ „Югозападна” д-р Илия Тонев, но не успя да се свърже с него.

Pirinsko.com продължава да следи темата.

Добавете Вашия коментар

TOP