Напрежение на Кулата: Туристите в пътен капан

02 Юли 2020 | 17:15
0 коментара
Общество

Километрични са опашките от леки и товарни автомобили, които са блокирани на автомагистрала „Струма“. 

Колоната от чакащи леки коли и тежкотоварни автомобили вече е след отбивката за Петрич. Към Гърция пътуват много семейства с деца. Всички са блокирани на магистралата и не могат да излязат от опашките. Чакането с часове и горещото време изнервиха пътуващите и недоволството расте. 

От областната дирекция на МВР заявиха, че не могат принудително да спират колите в районите, където има паркинги. Екипи на полицията също са на магистралното трасе. 

Причината за изключително натовареното движение към Кулата-Промахон“ е заради затварянето от гръцка страна на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Република Северна Македония. Не е ясно докога ще бъде отворен и пункта „Маказа“. Така целият туристически трафик от Събрия, Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка. 

 Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изискуеми от гръцките гранични власти и в пъти увеличения туристопоток, заяви Лора Любенова от Гранична полиция. Има реална опасност ситуацията да стане още-по сложна към края на седмицата, предупредиха работещи на граничния пункт./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP