Напрегнат политически ден! БСП и ГЕРБ ще...

14 Април 2019 | 08:30
0 коментара
Политика

ПП ГЕРБ ще представи своята политическа платформа за предстоящите европейски избори, които ще се проведат на 26 май тази година. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Събитието ще се проведе от 12.30 часа в театър „Азарян“ в НДК.

В същото време Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. То ще започне в 11.00 ч. в зала „Александър Лилов“ в централата на партията и ще бъде закрито за медиите. Пленумът трябва да подреди и утвърди листата на коалиция „БСП за България“ за членове на Европейския парламент. На предходното заседание на 17 март Пленумът избра Елена Йончева за водач на листата.

По първа точка лидерът на БСП Корнелия Нинова ще представи своя доклад за актуалната политическа обстановка. На вниманието на Пленума се поставя и информация за проведени разговори с политически партии и неправителствени организации, както и решение за сключване на двустранни споразумения за подкрепа за евровота на 26 май.

Основа за взаимодействие е предизборната платформа „Визия за Европа. За социална Европа на гражданите и народите, срещу неравенството и бедността", приета от БСП на Конгрес на 26 януари. Партиите и организациите, изразили желание за подкрепа, без да влизат в коалицията "БСП за България" и без да имат свои представители в листата, са 11: Партия „Движение за радикална промяна - Българска пролет“; Българска земеделска партия; Общонароден комитет за защита на националните интереси; Политическа партия „Европейска сигурност и интеграция“; Политическа партия „ПОДЕМ“; Съюз на пенсионерите - 2004; Национален синдикат „Защита“; Партия на българските комунисти; Конфедерация на обществените организации от сигурността и отбраната; Съвет на европейската научна и културна общност и Отечествен съюз.

Дневният ред на Националния съвет предвижда и точка „Разни“.
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP