“Напоителни системи” плаща 3264 лв. на шофьор, пропаднал с БМВ в шахта на пътя в село Пороминово

27 Февруари 2018 | 00:09
0 коментара
Общество

„Напоителни системи“ ЕАД трябва да платят 2264 лв. обезщетение на жител на Кочериново, чието БМВ пропадна миналата година в напоителен канал, стопанисван от дружеството. Случката е от 17-и януари 2017 година. Тогава около 19.30 ч. Валентин Д. с лекия си автомобил БМВ 323 ЦИ шофирал по ул. „Юрий Гагарин“ в с. Пороминово, общ. Кочериново, в посока кметството на селото. Наближавайки магазина за хранителни стоки, чул силен удар от внезапно пропадане на задната дясна част на автомобила в шахта на уличното платно. Шофьорът потърсил помощ от служители на РУП – Рила, а по-късно автомобилът бил изваден от шахтата и избутан встрани от пътното платно. Наложило се да го репатрира до автосервиз в Благоевград. След инцидента Валентин бил силно изплашен, а в продължение на няколко месеца го било страх да шофира, свидетелстват негови приятели.
След съдебно-техническа експертиза на вещо лице се установило, че уврежданията са по ходовата част в задната част на автомобила: носач, полуоска, стабилизираща щанга, напречен лост на окачването, срязана автомобилна гума и деформирана джанта. Средната пазарна стойност на увредените части възлиза на обща стойност 2064 лв., изчислява Валентина Ушатова, а с труда по възстановяването, възлизащ на 200 лв., общата стойност е 2264 лв.
Освен тази сума „Напоителни системи“ ще трябва да платят още 1000 лв. за причинени неимуществени вреди на шофьора.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP