Най-вероятно откритият вчера в столицата мъртъв младеж енападателят на медицинска сестра в „Пирогов“ и пациентка. Това съобщи за Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„По външни белези и по дрехите лицето най-вероятно е същото, което е причинило телесните наранявания на медицинската сестра в „Пирогов“, посочи Арнаудова.

Тя уточни, че Софийската районна прокуратура изяснява причините за настъпилата смърт на младежа, но по данни от извършената аутопсия най-вероятно става въпрос за самоубийство.

Вчера сутринта на тел. 112 е бил получен сигнал

за мъж в безпомощно състояние във вътрешен довр на кооперация на бул. "Васил Левски". В петък срещу събота през нощта, 18-годишен мъж, настанен в токсикологията на „Пирогов” заради употреба на марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра - повече за състоянието й - горе. В резултат в тя е получила тежка лицева травма и мозъчно сътресение. Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в „Пирогов” заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двамата да остане като придружител с него, защото според тях го дразнят с присъствието си. Няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да й нанася тежки удари, след което я оставя да лежи на земята в безсъзнание и се опитва да излезе от клиниката. Чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката, облечен по тениска и боксерки.  

„Има предварително заключение от вещите лица.

Категорично според тях на този етап се касае за самоубийство. Има типични множество височинни травми и няма каквито и да е данни за насилствено причиняване на смъртта. Така че основната версия, по която се работи е за самоубийство. Събирането на доказателства продължава и в този момент“, обясни Румяна Арнаудова.

По думите й в случай, че бъде потвърдена самоличността на починалия млад мъж, ще се прекрати разследването, което Софийската районна прокуратура е започнала за причиняване на телесна повреда на медицинската сестра, но ще продължи разследването за причините, които са довели до настъпване на неговата смърт.

Пребитата медицинска сестра е със счупена скула на носа
Пребитата медицинска сестра е със счупена скула на носаИзточник: Nova.bg

„Механизмът, който главният прокурор създаде за бързо и незабавно уведомяване в подобни случаи в болнични заведения сработи и незабавно беше уведомена Районната прокуратура и започнаха спешни действия по издирване на лицето, но за съжаление няколко часа по-късно го открихме починало“, отбеляза още Арнаудова.

Vesti.bg. Източник: Агенция "Фокус"