НАП запечати железарски магазин в разложкото село Баня

18 Януари 2018 | 08:06
0 коментара
Общество

Поредният търговски обект в Разложко ще бъде запечатан от НАП заради констатирани данъчни нарушения. Принудителна административна мярка „запечатване на обекта“ ще бъде наложена на железарски магазин в разложкото село Баня, собственост на благоевградчанина Тодор Георгиев, заради отказ да бъдат предоставени на финансовите инспектори документите на касовия апарат, което е грубо нарушение и предполага нередовност на устройството.

Освен това по време на проверката намиращата се в обекта служителка е отказала съдействие на инспекторите на НАП, като проявила грубо отношение към тях, което наложило намесата на полицията.

Съобщение, че обектът ще бъде запечатан, вече е закачено на вратата на магазина. Веднага след пускане на заповедта за налагане на принудителната административна мярка от директора на ТД на НАП – София ще бъдат предприети действия по запечатване на обекта.

Припомняме, че в първите 10 дни от началото на Кампания 2018 заради данъчни нарушения принудителната административна мярка „запечатване на обекта“ е наложена на още осем обекта, от които четири в Банско и четири в Разлог. На други 10 са съставени актове за установени административни нарушения. Цифрите показват значителен спад в броя на нарушенията през тази година в сравнение с тези от предходната.

От общо 550 проверки, извършени от финансовите инспектори в Банско и региона, са констатирани едва 18 нарушения. За същия период на 2017 година инспекторите са направили почти два пъти по-малко проверки – общо 380, и са издали повече актове – общо 30, което говори за повишаване на фискалната култура на задължените лица.

Нито едно нарушение не бе констатирано и в края на миналата седмица при акция съвместно с медии, при която бяха извършени 30 проверки на търговски обекти в Банско само за една нощ.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP