НАП влиза в "Артекс" заради евтините имоти за политици и съдии

27 Март 2019 | 16:58
0 коментара
Общество

Националната агенция за приходите (НАП) прави анализ на сделките на фирма "Артекс", при които представители на властта са придобили имоти под пазарната цена.

От НАП са отказали да разкриват подробности около случая преди края на проверките, съобщава БНР. 

За момента е известно, че на цени под пазарните, имоти са закупили - заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева, напусналите заместник-министри Красимир Първанов (на енергетиката) и Ваня Колева (на спорта), както и председателят на Комисията по култура на Народното събрание Вежди Рашидов.  

В понеделник "Правен свят" съобщи, че през 2013 г. и настоящата съпруга на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Елисавета Панова е закупила от фирма "Артекс" луксозен имот на занижени цени. Сделката е осъществена през фирмата на Панова - "Ганева 2000" ЕООД и по нея са платени едва 93 000 лв. За общо 211 кв. м., в които влизат 172 квадрата апартамент и два гаража. Пазарната стойност на имота към онзи момент е възлизала на минимум половин милион лева. 

Лозан Панов и Елисавета Панова са сключили граждански брак в деня на Празника на любовта - Свети Валентин - 14 февруари 2015 г., а кумове/свидетели на церемонията са били семейството архитекти Весела и Пламен Мирянови, основателите и собственици на строителна фирма "Артекс". Гражданският брак №13/14.02.2015 г. е сключен в община "Средец" на ул. "Леге", а удостоверението за това е с № 7084150013.

Въпреки многобройните опитите на Канал 3 да се свържe с Елисавета Панова и да открие за коментар нейния съпруг, двамата упорито не вдигат мобилните си телефони. Днес Панов не бе и на заседанието на ВСС, като според източници на телевизията е излязал в отпуск. Панов не пропуска да се изкаже по актуалните политически теми, но явно скандалът с кумовете от фирма "Артекс" не е сред тях. 

Добавете Вашия коментар

TOP