Найден Зеленогорски: Доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено

11 Декември 2015 | 13:18
0 коментара
Политика
Найден Зеленогорски: Доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено

Доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено. Без гаранции, че то може да се затвърди и без гаранции, че ще се проведе съдебна реформа, аз лично няма да участвам в мнозинството. Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок от партията на Меглена Кунева Найден Зеленогорски.Според него проекта за съдебна реформа, под който управляващите са се подписали в началото на мандата, очевидно е денонсиран.

Той заяви, че РБ ще вземе окончателното си общо решение другия вторник, след като всички партии в него изработят позицията си. СДС вече има такава и тя е да не излизат от правителството. ДСБ заседава в събота и неделя в Поморие. Но Зеленогорски не каза кога точно ще изработи окончателната си позиция, като обясни, че разговарят всеки ден по тази толкова важна тема.

Зеленогорски напомни още, че за да посочат следваща кандидатура за правосъден министър от РБ, преди това трябва да се реши въпроса чия е тази квота, защото имало две тълкования - че е на РБ или на ГЕРБ.

Депутатът нарече твърденията, че в РБ има хибридна война "интриги". Колкото до името на човека, който причини хакерската атака, на въпрос на БЛИЦ заяви, че вече се изясняват обстоятелствата около извършителя и скоро името му ще бъде официално обявено. 

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP