Най-малките „Хлапета“ с шампионски триумф в „София Къп“, батковците с бронзовите медали

23 Февруари 2021 | 08:29
0 коментара
Спорт

ореден шампионски триумф записа детската академия „Хлапетата“, този път на силния турнир „София Къп“. Благоевградските таланти спечелиха безапелационно надпреварата на родените през 2013 г. след успех на финала с 3:2 срещу „Болярчетата“ от Велико Търново. В предварителната група първенците минаха през ЦСКА /2:0/, „Национал“ /4:1/ и „Лъвчетата“ /4:2/, а в полуфиналите си върнаха тъпкано с 2:1 на „Олимпия“ за отнетата под носа купа в един от предните турнири, в които двата отбора участваха заедно.

Батковците от набор 2011 също бяха близо до златните медали, но бяха спрени на предпоследното стъпало от „Левски“ с 1:2 в равностоен мач, в който късметът покри сините с решителен гол от пряк свободен удар. Въпреки разочарованието избраниците на Марян Нешов успяха да се вдигнат и разгромиха съперника си в двубоя за 3-4-то място с категоричното 4:0. За малчуганите от областния център на Пиринско остана и утешението, че спечелиха в предварителната фаза с класическото 3:0 срещу бъдещия шампион „Спартак“. Няколко дни по-рано пък играха финал за „Пирин Къп“ в Сандански, в който отстъпиха на ЦСКА.

Третата формация на „Хлапетата“ в столицата – род. 2012 г., тръгна с 2:0 срещу „Олимпия“, но не стигна до призовите позиции след добри игри и злополучни загуби с 2:3 от армейците и 0:1 от „Шампион“, но обеща да вземе реванш в следващите прояви.

СТОЙЧО СТОИЦОВ/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP