Най-късно от 1 юли отварят границите за туристи от ЕС

19 Май 2020 | 13:52
0 коментара
Общество

Откриването на границите на страната за пристигащ туризъм от всички страни на Европейския съюз, както и Шенгенската зона като цяло и от Израел, най-късно от 1 юли, вероятно от 15 юни, е ориентирано, пише „катимерини“, като се позовава информация от кабинета на премиера Кириакос Мицотакис.

Очаква се съответните съобщения да бъдат направени от него най-вероятно утре, сряда, а от една страна те ще отбележат началото на тазгодишния туристически сезон, от друга страна ще разкрият мерките за рестартиране и подкрепа на индустрията, която правителството реши.

Според същите източници здравните власти на страната са дали зелена светлина и датата остава окончателна. Това ще зависи от епидемиологичните данни на страната, които в момента са много обнадеждаващи. По този начин е възможно да се разреши откриването на сезонни хотели дори от 15 юни (дванадесетмесечните хотели ще се отворят от 1 юни).

Съответните решения принадлежат на министър-председателя. Отбелязва се, че международните полети от някои страни вече са започнали, особено след последната седмица на май.

Добавете Вашия коментар

TOP