Най-хитовите звезди огряха евросело Черниче за празника

18 Юни 2019 | 18:05
0 коментара
Култура

Весел, младежки празник се случи празника на Черниче тази година.

Малко над 1 000 са жителите в евроселото, два пъти повече се събраха за празника. С настроение и удовлетворение от делата, за да има повод за празник. Площадът се напълни в понеделник вечер.

Малки и пораснали, млади и стари се събраха на центъра. Откакто го има селото, 50 дни след Великден е големия празник на Черниче.

Бели гълъбчета, като символа на празника Св. Дух, дечицата от детската градина умилиха празнуващите с нежен танц още в началото на празничната вечер. После се редуваха стилове и таланти в музикалния аранжимент. Такт и ритъм на празника дадоха самодейците от читалището, народният изпълнител Никола Тодоров, Малката и Денис Теофиков. Двамата хитови изпълнители на попа направо разтрепериха от вълнение и еуфория тинейджъри и младежи е евроселото. Четирима униформени се заеха да сложат ред в наплива за селфи със звездите.

Празнична заря, разбира се, огря евроселото за „Честит празник“. А първият сред равни, кметът на Черниче Георги Стефанов , благодари на всички, че не само на празника, а и в делника, местните са заедно, единни са, работят и живеят като един отбор. „Гордея се, че съм кмет на нашето село. За мен е привилегия и голям респект!“, каза Георги Стефанов и предаде на празнуващите уверението от общинския кмет Апостол Апостолов, че всичко, което е планирано да се направи в селото, за селото по желание, идея и инициатива на местните, ще се случи.

Добавете Вашия коментар

TOP