Наградиха участниците в междуучилищния конкурс „Живей здравословно“ в Благоевград

26 Април 2018 | 14:26
0 коментара
Култура

За втора поредна година в Благоевград бяха наградени участниците в  междуучилищен конкурс  „Живей здравословно 2“.

       Инициативата се проведе днес, в зала №3 в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ( бивш Младежки дом). По време на финалната фаза от конкурса, непосредствено преди връчването на наградите бяха представени и презентирани дейностите от конкурса. 

   В надпреварата участваха деца на възраст между 10 и 18 години. Учениците се представиха с различни творби под формата на  презентации, изработване на проект или клип за анти-реклама, образователни клипове или образователни игри. Те участваха групово и/или индивидуално в четири различни категории.

   Учениците трябваше да работят върху въпроси свързани с тютюнопушенето, алкохола, здравословното хранене и имаха за цел да  покажат тяхното влияние върху човека и човешкия организъм.  Последната категория от конкурса включваше физическа активност, със състезание по народна топка и футбол, която имаше за цел да покаже положителните резултати върху човека от спорта.

       В категория „Тютюнопушене“ участваха  ученици от 5 – 7 клас от ХІ ОУ „Христо Ботев“, Благоевград , като тяхната задача бе да изработят  анти-реклама, на тема  „Деца срещу тютюнопушенето“.

       В категория „Алкохол“ се включиха учениците от 8 – 10 клас на Благоевградска Професионална Гимназия, които работиха върху темата  „Подари си живот и свобода, а не зависимост.

     В частта „Здравословно хранене“ участваха ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, които изготвиха  и представиха електронни мултимедийни продукти с информационно или обучително съдържание. В последната категория- турнирът по футбол и народна топка „Здрав дух в здраво тяло“ се включиха учениците от 3 – 4 клас на ІІ ОУ „Димитър Благоев“.

   Целта на инициативата е да насочи младите хора към дейности, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант, да ги насочи по пътя на здравословния начин на живот и отговорното поведение.

   Инициативата се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Благоевград, съвместно с  Регионална здравна инспекция- Благоевград. българската гора".

Добавете Вашия коментар

TOP