Наградиха най-добрите български джудисти през годината

08 Ноември 2018 | 01:33
0 коментара
Спорт

 Първа официална пресконференция на новото ръководство на Българската федерация по джудо се проведе днес в "Пресклуб България".

На нея президентът доц. д-р Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков наградиха състезателите Янислав Герчев и Ивайло Иванов, както и техния треньор Атанас Герчев.

Тримата получиха своите премии (Янислав - 8000 лв., Ивайлов - 1000 лв., Атанас Герчев - 4000 лв.) за постигнати резултати през годината седем месеца по-късно, тъй като по думите им предишното ръководство на федерацията нищо не им изплатило. "Надявам се с новото ръководство нещата да потръгнат в правилната посока и да оставим миналото зад гърба си, защото през последните няколко години федерацията по никакъв начин не ни помага", заяви Атанас Герчев.

Аз благодаря за жеста на новото ръководство, защото в миналото съм имал медали, но не съм получавал премии. Сега за 7-мо място на турнира в Абу Даби получавам премия", отчете състезателят до 80 кг. Ивайло Иванов.

"Признателен съм за наградата. Бях я отписал честно казано. Надявам се новото ръководство да ни осигури нужното спокойствие и условия да тренираме, за да печелим медали както досега", добави европейският вицешампион до 60 кг. от тази година Янислав Герчев.

Доц. д-р Румен Стоилов отчете, че критичната ситуация в джудото е отминала и е готов да работи усилено за цялостна промяна в спорта: "Ще се опитаме да дадем най-доброто за джудото и ни чака много работа. Искам да заяви, че досега на практика нямаше национален отбор, а само тези състезатели бяха нашия елит. Искаме да променим това и около тях да изградим други национални състезатели, защото това е пътят за развитие", заяви бившият президент на Българската федерация по самбо.

"Винаги съм казвал, че спортът трябва да се ръководи от хора, които го обичат и разбират. Обещавам, че изцяло ще променим облика на джудото. Всичко ще бъде на професионално ниво - подготовки, лагери, турнири и т.н. Ще изискваме обаче и ръководителите и треньорите на клубовете да направят своето, защото сами не можем да направим това, което искаме.

От нас зависи да подсигурим спокойствие и сигурност на джудистите, за да са концентрирани само върху битките на татамито", допълни вицепрезидентът Стойков. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP